Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği verilen ve Düzce TSO’nun proje ortağı olduğu “Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) Altyapısının Güçlendirilmesi” başlıklı projenin kapanış toplantısı yapıldı.
 
DÜBİT’te gerçekleştirilen toplantıya Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve yönetimi ile Proje Koordinatörü Tuncay Yüksel katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DÜBİT Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, proje sayesinde elde edilen kazanımlar, DÜBİT tarafından verilen hizmetler ve gelecekteki hedefler üzerine sunum yaptı.
 
“O toplantının ardından bu günlere gelindi”
Sunumun ardından konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın üniversitede yaptığı bir meclis toplantısı ve DÜBİT gezisinin ardından bu günlere gelindiğine işaret ederek, özellikle Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Türkan ve Meclis Üyesi Hayati Eğilmez'in DÜBİT'in akredite laboratuar olması noktasında büyük katkılar sağladıklarını dile getirdi.

“Üniversitenin sanayi ile iç içe olması gerektiğine inanıyoruz”
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin de üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, bu konuda oda meclisinde de komisyon kuracaklarını söyledi. Şahin, "Üniversitenin sanayi ile iç içe olması gerektiğine inanıyoruz. Bu dönemde bunu biraz olsun başardık. Yeni dönemde bu birlikteliği daha da güçlendirerek, ortak hedefimiz olan Düzce'nin kalkınması konusunda ciddi adımlar atacağız." dedi.



Daha sonra Düzce TSO Meclis Üyesi Hayati Eğilmez ve Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı da söz alarak ve üniversite ile yapılan işbirliğinin getirdiği kazanımlar hakkında bilgi verdi ve Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş'a verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Toplantıda proje ortağı olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Meclis Üyesi Hayati Eğilmez ile Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı’ya plaket takdim edildi.  

Protokol imzalandı
DÜBİT Altyapı Güçlendirme Projesi Kapanış Toplantısı sonrasında, Düzce TSO ile DÜBİT arasında oda üyelerinin Test, Analiz ve Kalibrasyon ihtiyaçlarının karşılanması konusunda DÜBİT ile indirim anlaşması imzalandı.   

Haber: C.ÜSTÜNER