Oyuncu  Haluk Piyes, “Sevgi Dili” başlıklı söyleşisi için Düzce’ye geldi. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesi, Türkiye Gençlik Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Akçakoca Belediyesi’nin katkılarıyla Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans salonunda düzenlenen söyleşiye katılımın yüksek olması dikkat çekti.  Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ve Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in de takip ettiği söyleşi de Oyuncu ve yönetmen Haluk Piyes, bağımlılıkla mücadele konusunda deneyimlerini paylaştı.

Kendi hayatından örnekler vererek sevginin önemini anlatan Piyes,” ruhun en büyük gıdası sevgidir” dedi. "Bizim ailelerimiz içinde maalesef 'Seni seviyorum' kelimesini çok kullanmıyoruz" diyen Haluk Piyes, anne ve babaların çocuklarına sevdiklerini hissettirmeleri tavsiyesinde bulundu. Haluk Piyes, gençleri uyuşturucu ve şiddetten uzak tutmak için en etkili yöntemin onları sevgi ile yetiştirmek olduğunu söyledi.

Piyes, söyleşiden sonra katılımcılara ödevde verdi ve eve gittiklerinde ebeveynlerinin yüzüne “seni seviyorum.” demelerini istedi.

Söyleşi, Haluk Piyes'in yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü üstlendiği ''Ateş'' filminin gösterimi ile son buldu. Kanımdaki Barut’la aile içi şiddet ve madde bağımlılığına beyazperdede savaş açan oyuncu Haluk Piyes, ikinci filmi Ateş’te uyuşturucunun yol açtığı yıkımların yanı sıra aile olgusuna yaptığı vurgularla dikkat çekiyor.

HABER;S.KAŞKIR