Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, fakültenin faaliyetleri, hayata geçirmek istediği projeleri, bölge tarımına katkıları ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasına önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Sevcan Öztemiz,  doğal dengenin korunarak geliştirilmesine yönelik bilim ve teknolojiler üreten ve uygulayan, eğitim, araştırma ve yayım çalışmalarının çok disiplinli olarak yürütülmesine öncülük eden, bilgi ile uygulamayı bütünleştirebilecek mühendisler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, 2 profesör, 2 doçent, 13 yardımcı doçent ve 2 araştırma görevlisi olmak üzere 19 öğretim elemanı, 74 öğrenci ve 6 idari personelle akademik faaliyetleri sürdürdüklerini ifade etti.

Tarımsal sorunların çözümü için birçok girişim hayata geçirildi
Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin tarımsal sorunların çözümüne yönelik girişimlere öncülük ettiğinin altını çizen Öztemiz, “Örneğin, Amerikan beyaz kelebeği ile ilgili Düzce Üniversitesi Koordinatörlüğünde, Düzce Valiliği, Düzce İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odaları işbirliğiyle, fındık bahçelerinin en büyük düşmanı olan Amerikan Beyaz kelebeği zararlısına karşı mücadele programı başlatılmıştır. Yine  fakültemiz tarafından fındıkta külleme hastalığı ile ilgili eğitim verilmiş, tarımla ilgili çeşitli konularda çalıştay, panel, konferans ve toplantılar düzenlenmiştir.” şeklinde konuştu.

“Tarım ekonomide vazgeçilmez bir sektör”
Tarımı, sanayiye hammadde sağlaması nedeniyle ekonomimizde önemli katma değere sahip vazgeçilmez bir sektör olarak nitelendiren Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, gelişen bilgi ve teknolojinin tarımsal faaliyetlere entegre edilmesi, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri kurularak bölge tarımının sorunlarına çözüm bulunması ile tarım sektörünün gelişmesine fırsat ve destek verilmesi gerektiğini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber: C. ÜSTÜNER