Akçakoca’da berberlik yapan  40 yaşındaki Mustafa Okutan ile makine mühendisi Süleyman Turunç usturadan jilet çıkarmasına yarayan alet yaparak patent aldı.
20 yıldır berberlik yapan Mustafa Okutan ile makine mühendisi arkadaşı Süleyman Turunç, berberlerin yaşadığı  zorlukları ortadan kaldırmak için "Jilet Çek" adını verdikleri alet yaptı. Süleyman Turunç'un tasarımını yaptığı, usturanın içerisine sokulup çekilmesiyle jiletin içerisinde kaldığı aletin üretimi için KOSGEB'den girişimcilik kredisi alındı. Jilet çıkarma aleti, Kocaeli'nde bulunan bir fabrikada üretilirken, alet için patent de alındı.
Usturadan jilet çıkarmanın zahmetli bir iş olduğunu belirten Mustafa Okutan, "Jileti makasla ya da tezgahın kenarına bastırarak çıkartıyorduk. Bu işlemi yaparken elimizi kestiğimiz de oluyordu. Kullanılmış jiletlere elle temas edildiğinde kanla bulaşan hastalıklara yakalanma riski de var. Bir gün arkadaşımla birlikte buna çözüm bulmak için bir alet geliştirmek istedik ve KOSGEB'den aldığımız girişimcilik kredisi ile tasarladığımız aletin üretimini yaptık. Kocaeli'nde üretimi yapılan aletin patentini de aldık. 200 bin adet "Jilet Çek" yaptırdık. Aynı zamanda çelik olan jilet çöpe atılıyordu. Bu sayede aletin içerisine birikerek geri dönüşümü de sağlanacak" dedi.