İçişleri Bakanlığı, Mart ayında 81 ilin valisine, “Metruk Binalar Genelgesi” gönderdi. Genelgede, insanların can-mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan, kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların belirlenmesi istendi. Metruk binaların başta uyuşturucu satıcıları olmak üzere, suç işleyen kişilerin saklanma, uyuşturucu ve zararlı madde kullananlar ile suç örgütlerinin mesken tuttuğu alanlar haline geldiğine dikkat çekildi. Güvenlik açısından tehlike oluşturan bu metruk binaların mevzuata uygun şekilde yıkılması talimatı verildi.

Yapılan çalışmaların ardından Türkiye genelinde uyuşturucu satıcıları ile suç örgütlerinin kullandığı 60 bin 503 metruk bina belirlendi. Bu binalardan 19 bin 686’sı yıkıldı. Geriye kalan 40 bin 817 metruk binanın yıkımı için ise hukuki süreç devam ediyor.

Diğer taraftan Düzce’de de metruk binalar için ne gibi çalışmalar yapıldığı ve bu binalarda ne gibi çalışmalar yapılacağı da merak edilirken yıkımı yapılacak metruk bina çalışmaları kapsamında Düzce’deki binalar da yer alıyor. İnönü Parkı arkasında yer alan Öney Apartmanı da metruk binaların başında yer alıyor.

Haber: M.AYDIN