Her fırsatta sahaya inerek Düzceliler’le bir araya gelen Düzce Valisi Cevdet Atay, gece saatlerinde dahi yeni tip koronavirüs salgınına karşı aşılamanın devam ettiği ve seferberliğin ana merkezi Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada aşı odalarını gezen Vali Atay, gelinen son nokta ile ilgili bilgi alırken aşı olan vatandaşlar ve sağlık personeli ile de bir süre sohbet etti. Aşının şifa olmasını dileyen Atay, sağlık çalışanlarınaysa gece geç saatlere kadar bu mücadeleye destek verdikleri için teşekkür etti.

“GECE GEÇ SAATLERE KADAR AŞILAMA DEVAM EDİYOR”

Salgınla geçen günleri ardımızda bırakabilmek ve yeniden sevdiklerimize sarılabilmek için sırası gelen tüm Düzceliler’i aşılarını olmak üzere sağlık kuruluşlarına davet eden Atay, “18 yaş üstü tüm vatandaşlar için aşı randevuları açıldı. Hastanelerimizde bulunan aşı ünitelerinde gece geç saatlere kadar aşılanma imkânı bulunuyor.” dedi.

DÜZCE’DE 156 BİN KİŞİ AŞILANDI

Öte yandan takvimin günbegün güncellenmesi, Düzceliler’in aşıya olan ilgisi ve sağlık çalışanlarının özverili çalışması ile şu ana kadar Düzce’de en az bir doz aşı olanların sayısı 156 bini geçti. Her iki doz aşısını olanların sayısı ise 73 bin 785’e ulaştı.

BAKAN KOCA: ERTELEYENLER ÖNEMİNİ BİLSE…

Aşı seferberliği son sürat devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 997 bin aşı yapıldığını açıkladı. Sırası gelen vatandaşların beklemeden aşılarını olması gerektiğini ifade eden Bakan Koca, “Zaman kaybetmeden aşı olmanın önemini bilseler, şu an aşılarını erteleyenler, aşı yaptıranlara teşekkür eder. Bekleyip risk almayalım. Randevumuzu alıp, aşımızı olalım.” ifadelerini kullandı.

HABER: M.KİLELİ