1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 1. derece deprem kuşağında yer alan Düzce’de, afet bilincinin daha geniş kitlelere yayılması için bilinçlendirme seferberliğinin artarak devam ettiğine dikkat çekti.

Afet bilinci aşılanıyor
Düzce’nin aktif deprem kuşağında olması nedeniyle deprem açısında tehlikeli bir bölgede olduğunu anımsatan Vali Dağlı, mesajını şöyle sürdürdü: “Kuzey Anadolu Fay Sistemi içerisinde yer alıp depremselliği oldukça yüksek bir bölgedir. Bu gerçeği göz önünde tutarak, yasal, idari ve uygulamaya dönük kararları ve tedbirleri almak devlet ve toplumun önümüzdeki süreçteki en büyük sorumluluğudur. Bu nedenle; halkımızın, öğrencilerimiz ve tüm kesimlerin afet ve acil durumlar konusunda bilinçlendirilmesi, karşılarına çıkabilecek olağanüstü durumlarda kendilerini koruyabilmelerinin yanı sıra ailesine ve çevresine yardım edebilmesinin sağlanabilmesi için eğitim seferberliğine ara vermeden devam edilecektir. Okul çağında bulunan büyük nüfusun dikkatinin afet ve acil durum konularına çekilmesi ve toplumun sahip olduğu afet bilincinin istenilen seviyeye ulaşması ve güvenli yaşam kültürünün oluşturulması büyük önem arz etmektedir.”

“Binalarımızın zemin artı iki kat olması konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz”
Depremin her an olabileceğine dikkati çeken Vali Dağlı, yapılaşma konusuna da değindi ve inşaat sektörünün yüksek katlara izin verilmesi talebine kapıların tamamen kapalı olduğu mesajını şöyle verdi: “Can ve mal kaybı vermemenin anahtarı, depreme dayanıklı yapıların imal edilmesidir. “Deprem Öldürmez Bina Öldürür” bilinciyle hareket etmeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilimizi ziyaretinde verdiği talimat doğrultusunda binalarımızın zemin artı iki kat olması konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Güzel ilimizin ve tüm ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.”

Haber: C. ÜSTÜNER