Düzce Valiliği makam toplantı salonunda Bilim ve Teknoloji Merkezi sunumu Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapıldı. Müslüman Bilim İnsanları’nın icatlarının Düzce’de sunulacağı serginin detayları konuşuldu. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü  Murat Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan, Bursa Bilimi Merkezi Müdürü ve teknik işlerden sorumlu personeller katıldı.

Toplantıda geçtiğimiz haftalarda Düzce’ye gelerek bölgeye hitap edecek bir bilim merkezi oluşturulması için 4 adreste incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün çalışmasının son durumu hakkında konuşan Dağlı, yer konusunda iki alternatif üzerinde durulduğunu kaydetti.
Dağlı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi ilimizde bölgemize hitap etmek üzere bir bilim merkezi açılması yönünde çalışmalarımız sürüyor. İki alternatifimiz kaldı yer olarak onlardan birini tercih edeceğiz. TÜBİTAK’la zaten sözleşmemizi imzaladık. Mimari projeler üzerinde de çalışılıyor.”

Düzce’de "Altın Çağ'da Bilim" sergisi açılacak
Bursa’da bulunan Bilim Teknoloji Merkezi (BTM)’nin faaliyete başladığını anımsatarak konuşmasını sürdüren Vali Dağlı, Bursa Bilim Teknoloji Merkezi (BTM)'nde ziyarete açılan "Altın Çağ'da Bilim" sergisinin Düzce’de de açılacağını açıkladı. Müslüman bilim adamlarının 800-1600 yıllarında hayata geçirdikleri icat ve keşifleri uygulamalı düzeneklerle ziyaretçilere sunulan sergi ile ilgili Vali Dağlı, “Altınçağ’da bilim dediğimiz Müslüman Bilim İnsanları’nın gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bir sergi açacağız. Altı ay kadar açık kalacak diye düşünüyoruz. ‘Nerde açacağız?, tam olarak kaç ay açık kalacak?’ bunlarla ilgili bir toplantı yapacağız. Muhtemelen nisan ayı gibi başlayacağız. Kendi bilim merkezimiz açılmadan önce bu sergiyi halkın ziyaretine sunmak istiyoruz.” dedi. Dağlı, iki yerin konumu hakkında bilgi vermedi.