Vali Vasip Şahin, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Vural ve yönetim kurulu üyelerini ziyareti sırasında Akçakoca'nın turizm alanında hak ettiği yeri alacağını vurguladı.

İşletme Fakültesi'nin inşaat çalışmaları hakkında bilgiler veren Akçakoca TSO Başkanı Mustafa Vural, üniversitenin proje tadilatı nedeniyle İşletme Fakültesi inşaat çalışmasında 7 aylık bir gecikme yaşandığını söyledi. Vural, ayrıca özellikle üniversite ve turizm kenti olma yolunda ilerleyen Akçakoca'da altyapı çalışmalarına hız verilmesini gerektiğini söyledi.

Vali Şahin ise Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi inşaatının her ne olursa olsun devam etmesi gerektiğini belirtti ve ilçe turizmi ile ilgili de şöyle konuştu: “ Turizm açısından Akçakoca'nın yıllar öncesinin ivmesine çıkması için altyapı çalışmalarını başlatılıp hızla ilerlemesi gerekiyor. Turizm altyapı çalışmalarıyla başlar ve Akçakoca turizm alanında eskiden olduğu gibi hak ettiği yeri alacak'' dedi.

 

Konuşmaların ardından esnafı gezen Vali Vasip Şahin, Akçakoca'nın ilk ve tek kütüphaneli çay ocağında bir süre oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Şahin, çay ocağı sahibinin hazırladığı içinde 7 çeşit bitkinin bulunduğu 'Lokman Hekim' isimli çayı içerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

Haber, R. BAL