Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği Düzce’de yoğun ilgi ve destekle devam ediyor. Düzce Valisi Zülkif Dağlı bugün Beldesine bağlı Kutlu Köyü’ndeki Kuran Kursu’nda okuryazarlık seferberliği kapsamında açılan kursu ziyaret etti. Dağlı’ya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de eşlik etti.

Kursta okuma yazma öğrenen kadınlarla tek tek sohbet ederek, hatırlarını soran Dağlı, seferberlik kapsamında Düzce’de kurslarda kayıtlarda bulunan öğrenci sayısının 2 bin 400 kişi olduğunu ancak kendi hedeflerinin 10 bin kişiyi kurslara kazandırmak olduğunu söyledi.

“Siz yeter ki okuyun biz elimizden geleni yaparız”
Dağlı, “Biz de büyüklerimizi, teyzelerimizi, annem yaşında olanlar da var hepsini kutluyoruz yürekten. Çok güzel bir iş yapıyorlar. Kuran-ı Kerim öğrenmişler bu çok önemli ve güzel bir şey.  Ardından Türkçemizi öğreniyorlar, okuryazar olacaklar bu çok güzel. Büyüğümüzün söylediği gibi. Hastaneye gidecekler, hangi doktora gidecekler, hangi ilacı alacaklar. Bunlar bilecekler. Sizleri böyle görmekten çok memnun olduk. Hepiniz tebrik ediyoruz. Siz yeter ki okuyun biz elimizden geleni yaparız”  şeklinde konuştu.

Okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar
Okuma yazma öğrenmekten duydukları memnuniyeti dile getiren genç yaşlı kadın kursiyerler ise şu ifadelerde bulundu:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşi Emine Hanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Benim beyim çok hasta. Hastanelere gidiyorum ama hiçbir yerde ne yazdığını anlamıyorum. Bu çok zor. Allah buna vesile olanlardan razı olsun. Çok mutluyum okuma yazma öğreneceğim için.”

“Önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan’a, Sayın Valimize, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz. Allah razı olsun.”

Haber: Ö.YILMAZ