Düzce Valiliği tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Hareketli Çocuklar Projesi” kapsamında Yunanistan ve Romanya’ya giden 15 genç Düzce’ye döndü. İlk durakları Düzce Valiliği olan gençler, Vali Zülkif Dağlı’ya teşekkür ziyaretinde bulunarak, çiçek takdim etti.

Proje kapsamında yaşları 18-30 arasında değişen 15 genç, Yunanistan ve Romanya’da farklı şehirleri gezme imkanı bulurken, hastanelerdeki çocukları ziyaret etme, çevresel etkinliklere katılma, okullarda Türk Kültürünün tanıtılması gibi faaliyetlerde bulunan Düzceliler, aynı zamanda yabancı dillerini geliştirme fırsatı da edindi.



“Öğrencilerimizi başka ülkelere de göndereceğiz”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Bu gençlerimiz iki ülkede birer ay kaldılar. Bu ülkelerde kültürel faaliyette bulundular. Çevreyi tanıma fırsatı elde ettiler. Bu yıl için üç proje daha yaptık. Toplanda 90 kişiyi kapsayan bir proje. Muhtemelen 40, 50 öğrenci kabul edilecek. Bunların tamamı Avrupa Birliği imkanlarıyla karşılanıyor. Biz valilik olara öğrencilerimizi seçiyoruz ve onların pasaportlarını ve yurtdışına çıkmak için diğer ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Bir ay yurt dışında bulunmak bile öğrenciler için güzel bir tecrübe oluyor. Tekrar öğrencilerimizi başka ülkelere göndereceğiz.”



“Aynı simaların olduğu iftarlar yerine fakirin sofrasına oturacağız”
Ramazanda yapılacak çalışmalara da değinen Dağlı şöyle konuştu:

“Ramazanda bizim bir uygulamamız vardı bildiğiniz gibi. Toplu iftarlara katılmama yönünde ve kişilerin, simaların aynı olduğu iftarlara gitmeyelim. Bunun yerine iki kap yemeğimizi alarak bir komşumuza gidelim. Çevremizdeki fakirler kimler bunları araştırmak suretiyle onların evine gidelim veya onları davet edelim. Bu uygulamamızı bu yıl da Ramazanın başlamasıyla birlikte çağrımızı yaptık ve uygulayacağız. Yine 10 gün önce bildiğiniz gibi daire müdürlerimizle birlikte bir toplantı yaptık. Buradaki çok fakir vatandaşımızın yerli ve yabancı olarak irtibatımızı kuralım ve 2’şer aileyi misafir edelim, yemeklerimizi kendimiz götürerek misafir olalım. Hatta müdürlerle bu iş kalmasın memurları da teşvik edin. Çünkü müdürlerimiz gittikten sonra şunu yapıyorlar gittikten sonra ihtiyaçlarını belirliyorlar. Hem gittiklerini belgeliyorlar hem de ihtiyaçları belirliyorlar. Bunu tekrar uygulayacağız bu yıl itibariyle çalışan işçilerimiz var bizim için önemli. Pazartesi itibariyle başlangıcını yaptık. Çalışan işçilerimizle birlikte İl Özel İdaresi’nde iftar yapacağız. Dün şehit ailelerimizle iftar yaptık bugün de çalışan işçilerimizle iftar yapacağız. Süreç bu şekilde devam edecek.”

Haber: M.AYDIN