81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde uygulanan ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi’ kapsamında şehitlerimizin adının verildiği ve Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Cumayeri Ortaokulu’na yapılan kütüphanenin açılışı bugün gerçekleştirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan polis memuru Sabri Altınbaş'ın adının verildiği Z Kütüphane’nin açılışına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Cumayeri Kaymakam Vekili ve Çilimli Kaymakamı Mahmut Şener, İl Jandarma Komutan Vekili Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.



Şehidimizin adının yaşayacağı Z Kütüphanenin bulunduğu Cumayeri Ortaokulu’nda gelen Vali Dağlı, ir öğrenci tarafından çiçeklerler karşılanmasının ardında program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okuması ile başladı.

“Şehidimizin adını verdiğimiz kütüphanemizi hep birlikte açıyoruz”
Açılışta yaptığı konuşmasında çok güzel bir faaliyet için toplanıldığını kaydeden Dağlı, “Hem okullarımızın açılışını başlatıyoruz. Hem böylesine Cumayeri ilçemizde eğitim-öğretimin iyi olduğu ve örnek okul mesafesinde olan bu Cumayeri Ortaokulumuzda Emniyet Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu İl Emniyet Müdürlüğümüzün büyük çabaları ile gerçekleşen şehidimizin adını verdiğimiz bu kütüphanemizi hep birlikte açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Tabi 2017-2018 eğitim-öğretim yılının 2.dönemini de bugünden itibaren başlatıyoruz. O da hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“Güvenli eğitim artık hayatlarının tüm alanını etkileyecek”
2017-2018 eğitim öğretim yılında başlatılan güvenli eğitim konusunun önemine dikkat çeken Dağlı, şöyle konuştu:
“Şimdi okuyacağız, bağımlılıktan, teknoloji bağımlılığından bu şekilde kurtulacağız. Bu şekilde kendimizi geleceğe hazırlayacağız. Bu manada yapılan faaliyet için Emniyet Genel Müdürlüğümüz himayesinde İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Burada baktığımızda güvenli eğitim diyoruz. Güvenli eğitim için yine ilimizin Kültür Merkezi’nde yine bir toplantı yapacağız. Güvenli eğitim deyince çocuklarımızın artık evde olduğu zamanı bile kapsayan bir eğitim. Önceki toplantımda şöyle demiştim, sabah çocuklarımızı evden aldıktan sonra yine eve bırakıncaya kadar demiştim. Ama hayatının tamamını etkileyen ve tamamını okumamız gereken bir eğitim sistemi artık devreye girmiş oldu güvenli eğitim dediğimizde. Tabi burada okul servis araçları, okulların çevreleri, okul kantinlerinin durumu bunların hepsi devreye giriyor ve bunların hepsi ile ilgili aşırı derecede hassasız. Burada tüm birimlerimizle bu konudaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Bugün yine bu konudaki ehemmiyeti vurgulamak için tekrar birazdan toplantımızı yapacağız.”



“Bu kütüphaneyi çocuklarımıza hediye etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz”
Konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e gerçekleştirilen operasyonda görevli kahraman askerlerimize, “Allah Yardımcıları olsun” duasıyla başlayan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, şunları kaydetti:
“Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından çocuk ve gençlerimizin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 81 ilimizde 81 zenginleştirilmiş kütüphane yapılmasına karar verilmiş, bu kütüphanelerden her birisine de birer kahraman şehidimizin isimi verilmesi kararlaştırılmıştır. Bizler de Düzce Emniyet Müdürlüğü olarak, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordine sağladık ve bu kütüphanenin Cumayeri’nde olmasına ve isminin de Şehit Polis Sabri Altınbaş olmasına karar vermiştik. Sayın Valim bugün ise bu kütüphaneyi çocuklarımıza hediye etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.”

“Kahraman şehidimizin manevi anısı ismi de ilelebet bu toplanma merkezinde yaşayacak”
Gençlerin kendilerini geleceğe hazırlamasında en önemli etkenin okumak olduğunu kaydeden Deniz, şöyle konuştu:
“İnşallah bu kütüphanemizde çocuklarımızın okuma, öğrenme için toplandıkları bir yer olacak inşallah ve bunun yanında kahraman şehidimizin manevi anısı ismi de ilelebet bu toplanma merkezinde yaşayacak. Bu vesileyle 2017-2018 eğitim öğretimin ikinci yarısının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”



“En ağır şekilde cezalandırılacaksınız”
Son olarak bir mesaj vermek istediğini belirten Deniz şunları kaydetti:
“Ülkemiz genelinde Düzce’de bu anlamda pek sıkıntımız yok ancak, yine de okul çevrelerinde öğrencileri hedef alan, öğrencileri suiistimal etmeye çalışan art niyetli gruplar olduğunu, insanlar olduğunu biliyoruz. Tabii bu çocuklarımızı bu kötü emellerinize hedef almaya çalışırsanız hiç unutmayın ki sizler de bizim hedefimiz olacaksınız ve bu anlamda öğrencilerimizi rahatsız ederseniz, onların geleceğiyle oynarsanız en ağır şekilde cezalandırılacağınız konusunda hiçbir tereddüttünüz olmasın.”

Konuşmaların ardından Z Kütüphanenin açılışı gerçekleşti. Kütüphaneyi gezen protokol, beğenisini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.





Haber: Ö YILMAZ