Akçakoca’nın Subaşı Köyü sınırları içerisine yapılması planlanan Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ilişkin Düzce Valiliği’nde bir araya gelindi.

Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Bahadır Karadağ, ilgili birim müdürleri ve merkezin kurulacağı bölgenin muhtarları katıldı.

“Bunu kurmakla geç kaldığımızı siz de göreceksiniz”
Toplantının amacının, kurulacak bakım ve rehabilitasyon merkezi ile bazı vatandaşlarda oluşan yanlış algıyı gidermek olduğunu kaydeden Dağlı, şu açıklamalarda bulundu:

“Tüm vatandaşlarımızın iyi niyetli olduğuna inandığımız bir konuyla ilgili sizleri daha iyi aydınlatmak için buraya topladık. Konumuz bildiğiniz gibi, ilimizde kurmayı planladığımız ve yakın bir zamanda başlayacağımız Düzce sokak hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin durumu nasıl olacak, bunun şartları nasıl, yönetmeliği nasıl ve hangi tür hayvanlar gelip nasıl bir muameleye tabii tutulacağı ve tekrar alındığı yere hangi ilçeden alındıysa oraya salınacak.

Biz yine de sizleri bir kez daha bilgilendirmek istedik. Burada tüm bu konuyla ilgili aktörlerimiz burada. Geçici sokak hayvanları bakımevini nasıl işleyeceği ile ilgili sunum yapacak arkadaşlarımız burada. Bu arkadaşlardan Dilek Hanım Zonguldak’ta da aynısını kurup daha sonra ilimiz özel idaresine transfer olarak aldık. Göreceğiz ki biz bunu kurmakla aslında şimdiye kadar çok geç kalmışız. Biran önce bu merhamet dediğimiz, hayvanlara karşıda merhametliyiz, yeşile karşıda merhametliyiz, bitkilere karşı da merhametliyiz ki insanlara karşıda zaten merhametliyiz. İnsan olmanın gereği budur. Dinimizin gereği de budur.”

Haber: Ö. YILMAZ