Bulunduğu konum itibariyle bir çok avantajı içinde barındıran, 2006 yılında kurulan üniversitesi ile öğrenci sayısı, 5’e yükselen organize sanayi bölgeleri ile ise ekonomisi giderek büyüyen Türkiye'nin en genç ili Düzce 18 yaşında… Düzce'nin il statüsüne kavuşmasının yıldönümü dolayısıyla Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, birer kutlama mesajı yayımladı.

“Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar sürdürülüyor”
Düzce’nin 9 Aralık 1999 tarihinde Kanun Hükmünde Kararname ile il statüsüne kavuşturulduğunu anımsatarak mesajına başlayan Vali Dağlı, şöyle devam etti: “İl oluşunun 18. yılında Düzce, sahip olduğu turizmi, ekonomisi, eğitimi ve mevcut potansiyelleriyle ulaşmak istediği refah düzeyine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Düzce'nin ekonomik, sosyal, kültürel ve beşeri yönden daha iyi yerlere gelmesi için kamu kesimi; özel kesim ve sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.”

“Her konuda önemli gelişmeler kaydetmiştir
Düzce’yi bu günden daha güzel, daha müreffeh günlere taşıma gayreti içinde olacaklarının altını çizen Vali Dağlı, “İlimiz altyapıdan üstyapıya, eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden spor ve kültür hizmetlerine varıncaya kadar her konuda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Halen de birçok proje ve yatırım devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda da yapılacak yeni yatırımlarla Düzce çok daha gelişmiş bir şehir haline gelecektir. Bu vesileyle bu güne kadar Düzce'nin sorunlarının çözümünde destek olan ve katkıda bulunan, başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum. Mutlu, huzurlu ve refah düzeyi daha yüksek bir gelecek temennisiyle saygı ve sevgiler sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“Düzce için planladığımız daha pek çok hedefimiz var”
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise mesajında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye'nin en genç ili olan şehrimiz Düzce bundan tam on sekiz yıl önce, 9 Aralık 1999 tarihinde il statüsüne kavuşturulmuştur. Şehrimiz, farklı kültürlere sahip insanların uzun yıllardır huzur içinde ve kardeşçe yaşadığı özel bir şehirdir. Organize sanayi bölgeleri, üniversitesi, tarım turizm yatırımları, tarihî kimliği, eşsiz doğal güzellikleriyle birçok bakımdan avantajlara sahip ekolojik bir kent olan Düzce’yi kalkındırmak amacıyla şimdiye kadar pek çok projeyi halkımızın da desteğiyle hep birlikte hayata geçirdik. Başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü olmak üzere Ankara’da diğer bakanlıklarla da eşgüdümlü olarak çalışmalar yürüttük. Bu kapsamda başta sağlık konusunda hedeflediğimiz yatırımları, spor, ulaştırma, eğitim yatırımlarını sanayi ve istihdamı artırmaya yönelik pek çok girişimi sonuçlandırdık. Geçmişten bugüne şehrimizin imarında ve kalkınmasında emeği geçen herkesi şükranla yad ediyorum. Düzce için önümüzde gerçekleştirmeyi planladığımız daha pek çok hedefimiz var. Bu amaç doğrultusunda yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.  Bu düşüncelerle Düzce’mizin il oluşunun 18. yıldönümünü kutluyor tüm hemşehrilerime selamlarımı sunuyorum.”

Haber: C. ÜSTÜNER