Akçakoca’da istihdam seferberliği dolayısıyla “Artı İstihdam Teşviği Toplantısı” gerçekleştirildi.

Akçakoca Belediyesine ait toplantı salonunda yapılan seminerde konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TOBB'da yaptığı "Milli İstihdam Seferberliği" açıklamasının ardından kendilerinin de Akçakoca da toplanarak çalışma yaptıklarını söyledi.

Devlet ile birlikte iş adamlarının da istihdam konusunda bazı fedakarlıklar yapacağını aktaran Dağlı, “Milli İstihdam Seferberliğindeki seferberlik kelimesinin normal zamanlarda olmayan, olağanüstü zamanlarda başvurulan ve geçici olan fedakarlıklara hep beraber katlanmak demektir. Yani olağan üstü bir dönemden geçiyoruz. Ekonomi de de böyle bir durum var.

Devlet de, iş adamı da fedakarlık yapacak
Bu nedenler elimizi taşın altına koymak suretiyle neler yaparız. Buradaki amacımız bu. İş adamlarımız fedakarlıkta bulunacak. Tabi böyle bir fedakarlıkta bulunduğu zaman devletimizde bir takım fedakarlıkta bulunacak. Nedir bu? Belli bir gelirlerinden belli bir alacaklarından fedakarlık yapmak demektir. Yani biraz devlet fedakarlıkta bulunacak, birazda iş adamlarımız fedakarlıkta bulunarak böyle bir çalışmayı yapmış olacağız.” dedi.

Devlet pek çok alacağından vazgeçmiş durumda olacak
Toplantının başarılı olacağına inandığını belirten Dağlı, “SGK ve İŞKUR İl Müdürleri gerekli açıklamayı yapacaklar. Göreceksiniz ki devlet pek çok alacağından vazgeçmiş durumda olacak. “diye konuştu.

Toplantı, İŞKUR ve SGK İl Müdürlerinin Milli İstihdam Seferberliğinin içeriği konusunda yaptıkları sunumunun ardından son buldu.