Depremin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Düzce'de prefabrikler hala duruyordu. Valiliğin aldığı kararla prefabriklerde oturan ve maddi durumu düzelen vatandaşları prefabriklerden çıkarıp kendilerine ev bulmaları söylenmişti.

Bu kararın ardından ekipler tespit edilmiş prefabrikleri boşaltmaya gitti ve direnişle karşılaştı. Kiremitocağı'nda bulunan, Fatih Ardahan, İrfan Ardahan ve Arzu Ardahan'ın evini boşaltmaya giden ekipler, Fatih Ardahan'ın direnişiyle karşılaşmıştı. Fatih Ardahan evden çıkmayacağını ve Vali Yardımcısı Ramazan Şahin'in kendi çıkarı için bu boşaltma kararını aldığını söylemişti. 30 emniyet ekibinin yer aldığı tahliyede uzun uğraşlar sonucu Fatih Ardahan ikna edilmiş ve ev boşaltılmaya başlanmıştı.

Aradan geçen zamanın ardından prefabriklerden çıkarılan vatandaşlar tekrar prefabriklere girip oturmaya başladılar. Valilik yetkililerinden aldığımız bilgiye göre prefabriklerden çıkarılan vatandaşların tekrar prefabrikşere girip oturmaya başladıkları ve tekrar çıkarılacakları öğrenildi. 31 Ağustos Pazartesi günü Valilik yetkilileri prefabriklere giren vatandaşları tekrar çıkarmak için harekete geçecek.