Hem görüntü kirliliğine neden olmasından dolayı kent havasını bozan atıl vaziyetteki hurda araçlarla ilgili harekete geçildi. Düzce Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, araçlarını cadde ve sokaklardan kaldırmayan ruhsat sahibine cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

“Asayiş ve terör suçları bakımından risk oluşturuyor”
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz sınırların içerisinde herhangi bir nedenle kullanılamaz hale gelmiş; cadde, sokak ve boş arazilere bırakılan atıl vaziyetteki araçların ya da bunların mütemmim cüzlerinin çevre kirliliğine neden olan ve bulunduğu bölgelerde genel asayiş ve terör suçları bakımından risk oluşturduğu değerlendirilmektedir.

“Araçlarını kaldırmayana cezai işlem uygulanacak”

Kamuya ait yerler ile özel mülklerde çevre düzeni ve güvenliğini bozar şekilde bırakılan kullanılamaz, atıl vaziyetteki araç ya da bunların mütemmim cüzlerinin cadde, sokak ve boş arazilerden kaldırılması için genel kolluk görevlileri tarafından araç sahiplerine tebliğ edildiği halde, araçlarını kaldırmayan ruhsat sahipleri hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ve 5236 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41/6. Maddesi hükmü uyarınca cezai işlem uygulanacaktır."

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ