Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala sezona hazırlık yapan turistik bölgeler için Düzce Valiliği, yoğun sezon öncesi alınması gereken tedbirleri açıkladı. Valilik, son zamanlarda ülke genelinde yaşanan turist sayısının azalmasının üzerine, tatil sebebiyle Düzce’ye gelecek olan yabancı turistleri güzel ağırlayabilmek adına yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı.

Nezaket Kurallarına Uygun!

Turiste hizmet veren tüm görevlilerin yabancı dil bilen kişilerden seçilmesi, hizmetlerin iyi niyet ve nezaket kurallarına uygun, turistleri rahatsız etmeden, onlara yol gösterici ve güven sağlayacak şekilde yürütülmesi istendi. Turistik yöreleri, belli ulaşım akslarını, deniz, hava ve kara terminallerini gösteren yönlendirme levhalarının yeterli ve uluslararası standartlara uygun olmasının sağlanmasına karar verildi.

Sürekli Denetim Sağlanacak

Taksi şoförlerinin yolculardan fazla ücret almasının ve korsan taksiciliğin önlenmesi için tedbir alınması istenirken, Belediye denetiminde çalışan konaklama, yeme-içme ve eğlence tesislerinin fiyat, kalite ve temizlik yönünden sürekli denetiminin sağlanması, müşteriye sunulan her ürünün fiyatının mutlaka fiyat listesinde yer alması, bu yerlerdeki fiyat listelerinin yabancı dillerde de yazılması kararlaştırıldı.

Bakım onarım tamamlanacak

Kış şartları nedeniyle bozulan şehir içi yolların, kaldırımların ve su, elektrik, telefon, kanalizasyon ve benzeri alt yapı çalışmalarıyla ilgili bakım ve onarımların yoğun sezondan önce yapılması istendi. Bakanlığın ve Belediyelerden belgeli içkili lokanta ve eğlence yerlerinin, çevreyi rahatsız edici yüksek sesle müzik yapmasının önlenecek. Trafik kontrollerinin artırılarak hız sınırlarına uyulmasının sağlanacak. Kıyı ve sahil şeridinde halkın kullanımını kısıtlayıcı uygulamaların kaldırılması ve kamuya açık kullanıma imkan verecek düzenlemelerin sağlanması bakımından gerekli tedbirler alınacak. İşletmelerde kaçak içki tüketimi ve sağlıksız gıda tüketiminin önlenmesi ile can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınacak.