Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nden 30 kişi, Kıbrıs'ın özgürlüğünün 40. yılı dolayısıyla dün İstanbul'dan bisikletleriyle yola çıkarak Kıbrıs’ın yolunu tuttu. Gazi yakınlarının oluşturduğu grup, İstanbul’dan çıktıkları yolda Düzce'ye de uğradılar. Grubun güvenliği için trafik polisleri de onlara eşlik ederken olası bir sağlık problemi için de ambulanslar hazır bulundu.

 



Gazi yakınlarından Erkan Eruç, yaptıkları bu bisikletli yolculuğun sebebini ve bu yolculuğa neden katıldığını anlattı.


Düzce'ye uğrayan 30 kişilik gazi yakınları Vali Ali İhsan Su'yu da ziyaret etti. Vali Su gazi yakınlarını makamında ağırladı. Hoş bir sohbet edasıyla geçen ziyarette Vali Ali İhsan Su, şehit ve gazi yakınları için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi ve yolculuklarının kolay geçmesini temenni etti.

 

 


Vali Su, "İlimize hoş geldiniz. Hayatımız boyunca şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların yakınları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çıktığınız bu yolculuğun kolay ve güzel geçmesini temenni ediyorum" dedi.

 



20 Temmuz'da Kıbrıs'ta düzenlenmesi planlanan törene katılacak olan gazi yakınları valiliğin önünde toplu fotoğraf çektirdiler.

 

 

Haber;E.Tınaz