Düzce'de, sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu için Akçakoca Subaşı Köyü sınırlarında yapımı süren merkezin gerekliliği bir kez daha gözler önüne serildi. Kontrolsüz şekilde üreyen ve bu nedenle sayıları giderek artan başıboş köpekler sürüler halinde Düzce sokaklarında gezmeye devam ediyor.

Kalabalık gruplar halinde dolaşan sokak hayvanlarından çekinen vatandaşlar ise köpek saldırılarından korkuyor. Onlarca sokak köpeğinin mesken tuttuğu Koçyazı Mahallesi sakinleri de bu konuda girişimde bulunulmasını istedi. 2397. Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, uzun süredir her yeri saran köpekler yüzünden büyük endişe yaşadıklarını ifade etti. Özellikle çocukların bir saldırıya uğramasından tedirgin olan sokak sakinleri, çözüm için müracaat ettikleri Düzce Belediyesi'nin duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderdiği fotoğraflarla soruna dikkat çeken bir vatandaş, "Belediyeyi öğleden sonra 3 kere aramamıza rağmen 'Ekip gönderilecek,' diyerek oyalıyorlar. Çocukları sokağa çıkaramıyoruz. Servise bindirirken bile problem oluyor. Yeter artık." ifadelerini kullandı.

HABER: C.ÜSTÜNER