Yeni kent Hürriyet İlköğretim Okulunun üst katının belli bir bölümünün, Ticaret Meslek Lisesine çevrilmek istenmesine, öğrenci velileri karşı çıkıyor.

 

Lise öğrencileriyle İlköğretim Okulu öğrencilerinin bir arada öğretim görmelerinin uygun olmadığını düşünen veliler, bu durumun doğura bileceği tehlikelerin farkına varılmasını istediklerini ifade etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Naci Öztürkoğlu, öğrenci velilerinin ve çevre sakinlerinin, iki okulun birleştirilmesini istemediklerini ifade etti.

Okul Aile Birliği Saymanı Hülya Şükür ise, bu durumdan dolayı son derece üzüntü ve korku duyduklarını ve durumu Milli Eğitim Müdürlüğüne ilettiklerini, fakat ‘farklı kapılardan girerler sorun kalmaz’ cevabını aldıklarını ifade etti.

Öğrenci velileri, bu konuyla ilgili imza topladıklarını ve gerekirse valiye ve bütün yetkili birimlere başvuracaklarını belirtirken, okulun bir dönem lise olduğunu ve daha sonrada başka okullarla birlikte kullanıldığını söyleyen veliler, Okullarının deneme tahtasına döndüğünü ifade ettiler.