Düzce Tem otoyolunun Gümüşova Hendek sınırında sınırında seyir halindeki yemeklik yağ yüklü kamyonda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Sürücüsünün canını son anda kurtardığı yangında Alev topuna dönen kamyon 6 itfaiye aracının da katıldığı çalışma ile 1,5 saatte söndürüldü,.

Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan Adem Şenkule (42) idaresindeki 01 HH 612 plakalı yemeklik yağ yüklü Tankerde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının bir anda tankerin tamamını kaplaması nedeniyle yol araç trafiğine kapatıldı. Yangının il sınırında olmasına karşın yangın yerine ilk ulaşan Düzce İtfaiyesi Ekipleri oldu. Yemeklik yağ yüklü olduğu için dev alep toplarının oluştuğu yangını söndürmek hiçde kolay olmadı. Yüksek ısı yayan yangını söndürmek için ekipler köpük kullandı. Ancak her iki araçtaki köpükler de yeterli gelmeyince takviye araç istendi.


Büyük bir gayret gösteren ekipler söndürme çalışmaları esnasında yüksek ısıdan da etkilendi. Düzce Belediyesi İtfaiye erlerinden Recai Veli söndürme çalışmaları esnasında kollarından yanarak yaralandı. İtfaiye eri olay yerine gelen 112 Acil servis ambulansı ile Hendek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bu sırada ekipler alevlerin yolun tamamını kaplaması üzerine İstanbul İstikametine yolu trafiğe kapattılar. 1,5 saat süren söndürme çalışmaları esnasında yol da trafiğe kapalı kaldı.
Alev topu şeklinde yanan kamyondan sıçrayan kıvılcımlar TEM Otoyolunun kenarındaki çalıları da tutuşturdu. Ormanlık alana doğru hızla ilerleyen alevleri ise Sakarya’dan gelen itfaiye ekipleri söndürdü.
Alev alev yanan kamyon yoldan geçen meraklı vatandaşların da ilgi odağı oldu. Bir çok vatandaş cep telefonları ile yangını görüntülemeye çalıştı. Sakarya ve Düzce’den gelen takviye ekipler sayesinde yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alınabildi.