Akçakoca Belediye Meclisi Kasım Ayı oturumu yapıldı. Oturumun gündem maddelerinden biri de Ayazlı Falezleri üzerine yapılması düşünülen 28 metre açıklığa sahip cam seyir terası idi. Terasın yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapımının gündeme gelmesi meclis toplantısında gerginliğe neden oldu.
 
"Belediye yapıp işletsin" çıkışı
YİD modeliyle 5 yıllığına kiraya verilecek olan seyir terası ve eklentisindeki kafeterya ile ilgili olarak Başkan Yemenici ile Bağımsız Meclis Üyesi Turgay Çakmak arasında bir tartışma yaşandı.
Yapılacak olan seyir terasıyla ilgili olarak mahalle muhtarı ve halkıyla görüşmeler yaptığını belirten Meclis Üyesi Turgay Çakmak, seyir terasının YİD modeli ile yapılmak yerine belediye tarafından yapılıp işletilmesi gerektiğini ifade etti.

Neden YİD modeli ile yapılmak isteniyor?
Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı ile Abant Kahvecisi'nin belediyenin kendi imkanlarıyla yapılmasına rağmen, seyir terasının neden YİD ile yapıldığını sorgulayan Çakmak’a Başkan Yemenici’nin tepkisi sert şekilde oldu.

"Ben hem 8 mahallenin hem de 43 köyün belediye başkanıyım"
Çakmak’ı bölgecilik yapmakla eleştiren Belediye Başkanı Yemenici, "Sen sadece Ayazlı’yı düşünebilirsin. Ben senden en az 10 katı daha fazla Ayazlı’yı da diğer mahalleleri de düşünürüm. Ben hem Akçakoca’nın 8 mahallesinin hem de 43 köyünün belediye başkanıyım.” şeklinde konuştu.

Bazı meclis üyelerinin katılımıyla bir süre daha devam eden tartışma, diğer üyelerin araya girmesiyle tatlıya bağlandı.

5 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle yapılması onaylandı
Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 3 yılda 600 bin kişinin ziyaret edeceği öngörülen ve eklentisinde alkolsüz kafeterya olacak olan cam seyir terasının 5 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Haber: C. ÜSTÜNER