2 ay önce tekrar başkanlık koltuğuna oturan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye kasasında yüksek bedelle ihale edilen projeler için para olmaması nedeniyle alternatif çözümler üretme yoluna gitti. Bu doğrultuda belediyelerin yaygın olarak uygulamakta olduğu yap-işlet-devret modelini benimseyen Başkan Keleş, bu doğrultuda büyük projeleri alan müteahhitlerin tek tek kapısını çalmaya başladı. Bu projelerden biri olan ve Düzce'nin uzun süredir kavuşmayı beklediği terminal projesi için müteahhite "Terminali bitir ve 49 yıllığına işlet" önerisi sunan Başkan Keleş, olumlu yanıt aldı.



Eski Başkan İsmail Bayram döneminde yapılan terminal ihalesinde yanlış bir yol izlendiği görüşünü sık sık yineleyen Keleş'e göre ihale yap-işlet-devret modeliyle yapılmalıydı. Göreve gelir gelmez hemen Düzce Belediyesi'ni bu yükten kurtarmak için müteahhitle el sıkışan Başkan Keleş, inşaatı devam eden proje için belediye kasasından bir kuruş ödemeyecek.



Katı atık da sıkıntılı



Diğer önemli bir proje katı atık depolama tesisinde de aynı yol izlenmemesini eleştiren Başkan Keleş, bu proje için de müteahhitle görüşme halinde... Yığılca Hecinler mevkiinde çalışmalarına başlanan ancak ihaleyi alan firmaya gerekli ödemelerin yapılmaması sonucu uzun bir süre kazma vurulmayan alanda geçtiğimiz haftalarda çalışmalar tekrar başlamıştı. Müteahhite "Çalışmaları durdurma, kaynak bulacağım" diyen Keleş, Düzce için acil ihtiyaç olan tesis için de ilerleyen günlerde aynı sorunların yaşanmaması adına çözüm arıyor.

 

 

Haber;C.Üstüner