Düzce Merkeze bağlı Gürcü Çiftlik Köyü'ndeki ev yangını 1 ay sonra evlenecek olan genç kızın çeyizlerini küle çevirdi. Yangından sonra ortaya çıkan acı gerçeğin haber olmasından sonra genç kıza “yeni gelin”lerden destek çıktı.

Son günlerde yeni evlilerin ev dekorasyonlarını paylaştığı “Yeni gelin evleri” adlı sosyal paylaşım sayfasında yardım kampanyası başlatıldı. Paylaşım sitesinde Öncü Ana Haber’in internet sitesindeki gören kullanıcılar, Gürcüçiftlik Köyü’nde çıkan yangında çeyizleri yanan genç kıza ulaşmak için harekete geçti. Bir genç kızın hayallerini alıp götüren yangınla ilgili üzüntülerini paylaşan kullanıcılar, genç kız ve ailesine ellerinden geldiğince yardım göndermek istediklerini söyledi.

Öte yandan evi yanan Acar ailesine Düzce ve diğer illerden hayırseverlerin telefonla ulaşarak yardım etmek istediği öğrenildi. Aileye yangından sonra birkaç yerden gelen eşya ve giyim yardımları hala yeterli düzeyde değil. Yangında ciddi bir maddi kayıp yaşayan Acar ailesi, uzanacak yardım ellerini beklerken, kendilerine ulaşarak yardım edeceklerini söyleyen hayırseverin sözlerini tutmasını istiyor.

Olay

Yangın Geçtiğimiz hafta Gürcü Çiftlik Köyünde beş çocuk sahibi Osman Acar'a ait evde çıkmış, yangında, bir ay sonra evlenecek üniversiteden yeni mezun olmuş bir genç kızın da  çeyizlerini de yanmıştı. Üstelik evlenecek olan genç kız böyle bir faciayı -beşikte yakalandığı yangında da yaşamıştı.