Düzce'de derin yaralar açan Marmara Depremi'nde en fazla can kaybı Merkez, Gölyaka, Cumayeri, Gümüşova ve Çilimli ilçelerinde meydana geldi.

270 kişinin hayatını kaybettiği depremde 685 kişi enkaz altından kurtarıldı, bin 157 kişi yaralandı. Kentte ilk büyük sarsıntı ve ardından gelen artçı depremler sonucu birçok resmi ve özel kuruluş binası yıkılırken, önemli bir kısmı da ağır hasarlı hale geldi. Düzce Belediye binası, Düzce Devlet Hastanesi, Düzce Lisesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi ve Tıp Fakültesi ağır hasarlı binalar arasında yer aldı. Devlet Hastanesi'nin birçok bölümünün zarar görmesi nedeniyle acil sağlık hizmetleri hastane bahçesinde kurulan çadırlarda verildi. Enerji hatlarındaki ağır hasar nedeniyle de deprem sonrasında ilçe merkezleri ve köylere bir hafta elektrik verilemedi. İletişimin sağlanamaması hayatı daha da güçleştirdi. Evleri yıkılan ve hasar görenler için Düzce'nin çeşitli kesimlerinde çadır kentler kuruldu. Altyapısı sağlanan, sağlık hizmeti verilen çadır kentlerde ayrıca polis karakolları oluşturuldu. Belirli merkezlerde kurulan çadır kentlerin yanı sıra vatandaşlar da kendi imkanları ile evlerinin yakınlarına kurdukları çadırlarda barındı. Devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle, evi sağlam olan vatandaşlar da uzun süre çadırlarda kalmayı tercih etti. Kısa süre sonra depremzede ailelerin geçici olarak barınmalarını sağlamak amacıyla prefabrike konutların yapımına geçildi. Biten konutlar hak sahiplerine kura ile dağıtıldı. Bu arada kesin hasar tespit raporuna göre konutu yıkık ve orta hasarlı olanlara mal sahibi ya da kiracı olduğuna bakılmaksızın ayda 100 TL olmak üzere bir yıl süreyle geçici barınma yardımı yapıldı. Devam eden artçı sarsıntıların hayatı olumsuz etkilediği kentte, depremzedelerin daha iyi şartlarda barınabilmesi için prefabrike konutların yapımına geçildi. Üzerinden 10 yıl geçen ama acıları hala canlı olan depremin ardından birçok vatandaş devlet imkanlarıyla inşa edilen kalıcı konutlara yerleştirildi. Deprezelerin boşalttığı prefabrikeler ise depremzede olmayan ancak maddi durumu yetersiz vatandaşlara sıcak bir yuva oldu. Kiremitocağı Prefabrikeleri'nde maddi durumu yetersiz 120 kişi, Çay Mahallesi Prefabrikeleri'nde 48 kişi, Belçika Prefabrikeleri'nde ise 40 kişi halen yaşamaya devam diyor.
Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Düzce'de prefabrikelerde yaşamın sürdüğünü belirterek, ''Prefabrikelerin ömrü ve kullanım süreleri dolmuş durumda. Bu prefabrikelerde maddi durumu iyi olmayan muhtaç kişiler kalıyor ancak  prefabrikeleri kaldırmak için çalışmalarımız sürüyor. TOKİ ile bir proje çalışmasını bitirdik. İl'de bin kadar fakir ve mağdur aile için TOKİ konutlarının yapılması planlanıyor ve TOKİ'den cevap bekliyoruz. Amacımız 100 TL taksitle vatandaşı 20 yılda ev sahibi yapmak'' dedi.