Yüzde 57 engelli raporu bulunan 42 yaşındaki Sabri Asan için 2004 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından dosya açıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 3 aylık 750 sakat maaşı ve kömür yardımı alan Asan, 2 çocuğunun nakit eğitim yardımı alması için bir kez daha talepte bulundu. Asan’ın yardım talebini olumsuz yanıtlayan Vakıf mütevelli heyeti, bugüne kadar yapılan yardımların bilgisinin yer aldığı ve neden red edildiğine ilişkin bir dilekçe ile karşılık verdi. Dilekçeyi inceleyen Asan, dosyada belirtilen bazı yardımların kendisine ulaşmadığını fark etti. Kendisine ait olmayan bir aracı gerekçe göstererek yardım talebenin red edildiğini belirten Asan, kendi imzanı kullanılarak yardımların başkası tarafından alındığını öne sürdü.

Sağlık ve yakacak yardımlarını düzenli aldığını söyleyen Asan, şimdi dilekçede gösterilen bin 700 TL’lik iş kurma yardımı ve 10 adet sakız koyunun nerede olduğunu sorguluyor…
Asan, “Dilekçelerimi neden alamıyorum diye dilekçe vererek sordum. Valinin yanına çıktım. bin 700 TL iş kurmak için para verilmiş ama ben almadım. 10 adet sakız koyunu verilmiş ama ben almadım. Vermiş gibi göstermişler. Üzerimde olmayan araç göstermişler. Vali beye söylediğimde bana üçkâğıtçısın diyerek hakarette bulundu. Ben almadım benim imzamı kullanmışlar. Bu muhtarlık tarafından düzenlenmiş bir durum olabilir. Bunun araştırılmasını istiyorum.” dedi.


İş kurma yardımı ve koyunların muhtarlık tarafından alınmış olabileceğini iddia eden Asan, konuyla ilgili Vali yardımcısı ile görüştüğünde kendisinin üçkağıtçılıkla suçlandığını emniyete bu nedenle suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

 

Haber; S.KAŞKIR