13. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali programı kapsamında Akçakoca Belediye Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''en lezzetli fındık tatlısı'', ''en kaliteli bal'' ve ''en güzel fındık bahçesi'' yarışmalarında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Törene, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Garnizon Komutanı Cem Yalçın, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Düzce İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, Akçakoca İlçe Tarım Müdürü Okan Çakır ve vatandaşlar katıldılar.
Daha önce dereceye girenlerin belirlendiği ''en kaliteli bal'' ve en güzel fındık bahçesi'' yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini alırken, ''En lezzetli fındık tatlısı yarışması tören alanında yapılması üzerine yarışmacılar arasında heyecan yaşanırken, birbirinden leziz görünen fındık tatlıları görenlerin iştahlarını kabartmaya yetti.

''en güzel fındık bahçesi yarışmasında birinci olan Tahirli Köyünden Nihat Ejder ödülünü Düzce İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal'dan aldı.
''En kaliteli bal yarışmasını kazanan Döngelli Köyünden Özkan Yazıcı ise ödülü olan çeyrek altın ve 5 arı kovanını Belediye Başkanı Albayrak'ın elinden aldı.
Birbirinden güzel fındık tatlılarının yarıştığı ''en lezzetli fındık tatlısı yarışması ise, heyecanlı anlara sahne oldu. Jüri üyeleri seçim yapmakta hayli zorlanırken, birinciliği Ziynet Zobar isimli yarışmacı kazandı. Zobar, ödülü olan 3 çeyrek altını Kaymakam Tuncer'in elinden aldı.