Bisiklet kullanımı açısından Türkiye'nin en yoğun ili olan Düzce'de 30 binin üstünde bisiklet kullanıcısı bulunuyor. Ancak bu kadar yoğun bisiklet kullanımına karşılık hala bisiklet yolunun olmaması tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Düzce'de bisiklet yollarının olmaması sorununa Düzce Bisiklet Derneği ile birlikte çözüm bulmaya çalışan Düzce Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Doç. Dr. Erkan Dinçer, amaçlarını Düzce'nin gelişimiyle ilgili projeler sunmak veya sorunlar varsa sorunlara çözüm üretecek çalışmalar yapmak olarak açıkladı.

TRAFİKTE GÜVENLİK İÇİN BİSİKLET YOLLARI ŞART

Doç. Dr. Erkan Dinçer, “Düzce'de bisiklet kullanımlarıyla ilgili sorunlar var. Bu çerçeve içerisinde Düzce Bisiklet Derneği'nin de yapmış olduğu çalışmalar var. Biz bu çalışmlara da destek oluyoruz. Düzce'de çok fazla bisiklet kullanımı yaygın. 30 bin civarında bisikletli olduğu, her gün 3 bin civarında bisiklet kullanımı var. Daha güvenli bir bisiklet kullanımı için Düzce'nin içerisinde bisiklet yolları yapılabilir. Bisikletlilerin bu yollardan gitmeleri doğrultusunda motorlu araçlarla bölge ayrımı olmuş olur. Avrupa'da uygulama bu şekilde. Hollanda ve Danimarka'da bisiklet kullanımı oldukça yaygın. Bizde Avrupa'yı kendimize örnek olarak alacaksak, şehir içerisinde bisiklet parkların oluşturulması gerekiyor.” dedi.

Şehir içerisinde yapılacak olan bisiklet yollarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da destek olmak için genelge yayınlandığını dile getiren Dinçer, “Buna en başta Düzce Belediyesi'nin ön ayak olması lazım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bisiklet yollarıyla ilgili bir projeleri varsa belediyelere de destek olacağı konusunda bir genelgesi de mevcut. Düzce Belediyesi'nin öncülüğünde bisiklet yollarının yapılması Düzce'nin gelişimine katkıda bulunacaktır. Düzce motorlu taşıt kullanan insanlar bisiklet yollarının yapıldığını gördükçe bisiklet kullanmaya başlayacaktır.” diyerek bisiklet yollarının tıpkı toplu taşıma araçları kadar önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

BİSİKLET YOLLARI GELİŞİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Dinçer, “Toplu taşıma araçları şehirlerde en uygun taşıma araçlarıdır. Fakat bisiklet yolları yapıldıktan sonra görülecektir ki, bisikletler aynı toplu taşıma araçları gibi uygun bir taşıma araçları olacaktır. Çevreyi kirletmeyen, karbon salınımı yapmayan, gürültü oluşturmayan... Dolayısı ile hava temizliği ve ses temizliği açısından çok uygun bir araç aslında. Kalıcı konutlara veya üniversite yoluna bisiklet yolu yapıldığı taktirde insanlar işlerine, okullarına bisiklet kulanarak gidip gelecektir. Şehir merkezinde Asar Deresi kenarlarında platformalar var. Buralar düzenlendiği taktirde sağında ve solunda bisiklet yolu yapılabilir. Bunlar çok masraf gerektiren projeler de değil. Bisiklet yollarının yapılması Düzce'nin gelişimi için çok önemlidir diye düşünüyorum. Bunlar yapıldıkları takdirde Düzce'deki bisiklet kazalarının azaltılması daha mümkün olacaktır, yasaklarla kazalar önlenmez.” diye konuştu.

Bisiklet kullanımı için Düzce'nin coğrafi yapısının da uygun olduğunu söyleyen Dinçer, düz yapısı nedeniyle bisiklet kullanımının çok tercih edildiği Düzce'de yolların yapılmasıyla kullanımın daha da artacağını ifade etti.

BİRAZ DA KÜLTÜR MESELESİ...

Düzce Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği ile ortak çalışmalar yürüten Düzce Bisiklet Derneği'nin Başkanı Nizamettin Ulaş ise bisiklet kullanımları ve bisiklet yollarıyla ilgili bir çok projelerinin olduğunu dile getirdi.

Ulaş, “Biz daha önce camilerin önünde el ilanlarıyla, trafiğe dikkat edelim, Trafiğin gidiş yönünde ters istikametinde gitmeyelim diyerek bisiklet sürücülerini uyardık. Fakat belli bir yaş üstünde insanlar bisiklet kullandıkları için bazı alışkanlıkları var ve bu alışkanlıkları devam ediyor. İşte biraz da kültür meselesi. Önceleri ilkokullarda trafik dersleri vardı. Şimdi bu derslerin tekrar mevzuata girmesini istiyoruz. Trafik kanununa göre 11 yaşındaki bir çocuğun bisiklet kullanma ehliyeti bulunuyor. Ancak bu çocuklar bisikletlerini aldıkları zaman direk anayola çıkıyorlar. Çıktığı zaman trafik bilginiz yok sadece bisiklet kullanmasını biliyorsanız ve trafiğin içine giriyorsanız sonucunda bu tür kazalar kaçınılmaz olur. Düzce Bisiklet Derneği olarak bir projemiz var. Emniyete yazı yazdık, okullara trafik derslerini koyalım. Çocuk trafiğe çıktığı zaman işaretlerin ve ışıkların ne demek olduğunu bilmesi lazım.“ dedi.

Ulaş, bisiklet yolunun alt yapısının oluşturulmasından güzergahların belirlenmesine, çocuklar için bisiklet eğitim pistlerinin oluşturulmasından, bisikletli gençlere ve çocuklara trafikte bisiklet eğitimi verilmesine kadar bir çok projelerinin de olduğunu vurguladı.

BİSİKLETLİLERDE DENGE SORUNU VAR

Ulaş, “Trafikte bisiklet kazalarıyla ilgili bir istatistik var, Düzce'de 6 ay içerisinde 3'ü ölümlü 96 tane motosiklet ve bisiklet kazası olmuş. Taşıt sahipleri diğer bisikletli arkadaşlara çok dikkat etmeli. Bisikletliler iki tekerlek üstünde gidiyor ve denge sorunu var. Bu yüzden taşıtlar da bisiklet kullananlar da 1 buçuk metre mesafe uzaklıkta seyretmelidir. Bunlara dikkat edilmesi lazım.” dedi.

MAÇLARA PANKART, FİRMALARDAN DESTEK

Büyük takımlardan ve bisiklet markalarından geliştirdikleri projelere destek isteyeceklerini söyleyen Düzce Bisiklet Derneği Nizamettin Ulaş, “Bisiklet kazalarını gündeme getirmek için Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon, Bursaspor maçlarında ilan panolarıyla bisiklet kullananlara dikkat diye bir proje geliştirdik. Türk Futbol Federasyonu'ndan izin alınması gerekiyor. Bunların prosedürleri yapılıyor şu an. Düzce Bisiklet Derneği bu projenin başını çekiyor. Bir ay içerisinde bu proje hayata geçirilecek.
Bisiklet kullanımı son zamanlarda arttı. Bundan dolayı bisiklet üretimi yapan firmaların bu tür projelere destek vermesi gerekiyor. Maddi ve manevi açıdan. Avrupa markası olup ancak Türkiye'de monte edilen büyük 4 firma buluyor. Bu firmalarla yazışma halindeyiz. Türkiye'deki bisiklet yolları yapımı açısından hem de bisiklet park yerlerinin yapılması açısından desteklerini istiyoruz.” dedi.

Bisikletlerin ekonomiye çok büyük katkılarının olduğunu yineleyen Ulaş, tüm bunların oturabilmesi için belli bir mesafe katedilmesi gerektiğini söyledi. Trafikte seyreden bisikletlilere de çağrı da bulunanUlaş, “Lütfen trafiğin ters yönünde gitmeyin. Trafik ne tarafa akıyorsa o şekilde gidin ve yolun sağını takip edin. Karayolları kurallarına harfiyen uyun.” dedi.

Haber: G. KARDUZ