Düzce merkezde güneş yüzünü gösterdi ancak köylerde çile devam ediyor. Bu yıl etkili olan yoğun kar yağışı birçok köyde toprak kaymasına neden oldu. O köylerden biri de Yayla Köyü. Köy yolunun belli kısımlarında çökmeler meydana geldi. Tehlikeli olmasına rağmen sadece bir aracın geçebildiği yol  köy halkı tarafından kullanılmaya devam ediliyor.

Öğrencileri taşıyan servislerin her gün bu yolu kullandığına dikkat çeken köy halkı, yetkililerden bir çözüm bekliyor. 


Köy halkı, “Bizim isteğimiz sadece geçici de olsa 50 metre boru döşenmesi. Burada 30 tane talebe her gün bu yoldan geçiyor. Geçici de olsa bir çözüm yolu bulunmasını istiyoruz.” dedi.

Yayla Köyü'nde 5 ev heyelan riskiyle karşı karşıya. Yaşanan toprak kaymaları hane halkına uykusuz geceler yaşatıyor.



Evlerinin temellerinde ve duvarlarında çatlakların oluştuğunu söyleyen köy halkının isteği su geçişini sağlayacak menfezlerin yapılması.

Evinin büyük bir bölümünde kayma meydana geldiğini söyleyen Vahdet Kalem, “Bizim tek sıkıntımız menfezimizin yapılmaması. Yukarıdan gelen sular evin altına giriyor. Evlerimizin her yeri çatladı. Her geçen gün kayıyor.” dedi. 


Öte yandan toprak kaymaları yüzünden elektrik direkleri de hasar gördü. Sadece elektrik tellerinin tuttuğu direklerde bugün SEDAŞ ekipleri gelerek çalışma yaptı.