Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz Kur'an kurslarının açılışı bugün İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın katılımıyla gerçekleştirildi. İlk olarak Rumeli Palas Camii'nde yaz Kur'an kursunun açılışını yapan İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, çocuklara nasihatlerde bulunmayı da unutmadı.

“Buradaki eğitim çok önemlidir.”

Çocuklara yaptığı nasihatlarda eğitimin önemine değinen Gürpınar, “Burada alacağınız dini eğitiminleri evinizde de uyğulayarak annenizi, babanızı ve kardeşlerinizi namaz kılmaya teşvik edebilirsiniz. Bu nedenle aldığınız eğitimler aile içinde de devam etmelidir. Dinimiz için Kur'an okumanın yerini anlatmama gerek bile yok. Bu kurslara gererek sizde Kur'an okumanın anlamını öğreneceksiniz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Hamidiye Camii ve Hamidiye Kız Kur'an Kursları'nı da ziyaret eden Gürpınar, verilen eğitim ile öğrencilerle ilglii bilgi almayı unutmadı.

“3 hafta sürecek.”

Ziyaretlerin ardından kurslarla ilgili bilgi veren Gürpınar, “Kurslarımız bu yıl, 3 dönem halinde 3 hatfa boyunca verilecek. Öğrencilerin tatile çıkması, fındığa gitmesi nedeniyle kursları 3 haftayla sınırlı bıraktık. Bunda ailelerin istekleri de etkili oldu. Kurslarımız Düzce Merkezde, ilçelerde, beldelerde ve köylerde yani gerekli şartların olduğu her bölgede yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.