Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretmenin yanında, milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli değerlerin özümsetilmesi gibi değerlerin kazandırılmasını amaçlayan Kur’an kurslarına katılım Düzce’de 7’den 70’e giderek artıyor.

Özellikle yaz aylarını verimli geçirmek isteyen çocuk ve gençler, din eğitim merkezlerinde edindikleri manevi bilgilerle sorumluluk bilincini daha da geliştiriyor. Bu kapsamda Düzce merkeze bağlı Yayakbaşı Köyü Camii’nde açılan yaz Kur'an kursu okulların açılmasına az bir süre kala tamamlandı. Kursun kapanış programında geleneksel hale getirilen “Hediye Bahane, Namaz Şahane” isimli namaz yarışmasının ödül töreni de gerçekleştirildi.

Çocuklara sevdirerek namaz alışkanlığı kazandırılması amacıyla cami görevlisi İmam Hatip Ayhan Yüksel tarafından başlatılan ve örnek teşkil eden “Hediye Bahane, Namaz Şahane” yarışmasının kazananı olan tüm öğrencilere, Düzce İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz ve İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Hasan Çiçek tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenciler, şimdiden gelecek yıl açılacak Yaz Kur'an Kursu’nu dört gözle beklemeye başladıkları belirtti. Kur’an-ı Kerim dersleri ve namazı sevilen bir anlayışla evlatlarına anlatan İmam Hatip Ayhan Yüksel’e teşekkür eden veliler ve Köy Muhtarı Hayrettin Koç da memnuniyetlerini dile getirdi.