Yedigöller Yolu üzerinde yoğun ziyaretçi akınına uğrayan bir bölge olan ve eşsiz doğal güzelliğe sahip Yılançatı Kanyonu’nun adı Geyikbeli Kanyonları ve Şelaleleri olarak değiştirildi. 2014 yılında başlayan çalışmalar sonucunda bir süre önce milli park statüsüne alınan Geyikbeli Kanyonları için hazırlanan proje yakın zamanda hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Düzce’yi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destek verdiği projeyi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü üstlenecek.

Hedef: Yığılca turizmini şaha kaldırmak
Yığılca turizmini şaha kaldırması ve kısa sürede start verilmesi planlanan proje, içerisinde yürüyüş parkurları, kamp alanları, konaklama tesisleri ve gezinti göleti gibi birçok yapı ve tesisin barındırıyor. Düzce için alternatif bir turizm destinasyonu haline gelecek Geyikbeli Kanyonları’nın ayrıca Yedigöller’e rakip olması hedefleniyor.

“Alternatif bir turizm alanını kazandırıyoruz”
Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, şu ifadeleri kullandı:
“3 yıldır üzerinde çalıştığımız projelerimiz artık resmi olarak anlam kazandı. Geyikbeli Kanyonumuzun adını Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr Veysel Eroğlu’nun imzası ile tescilledik. Bunun yanında bölgemizin milli park statüsüne alınması yönünde çalışmalarımızda sayın bakanımızın imzası ile resmiyet kazandı. Milli parkların bu bölgede yapacağı tesisler Yedigöller’e rakip olacak güzellikte. Bölgemiz için önemli bir çalışma alanı. Toplamda 270 hektarlık bir coğrafya. Düzce adına alternatif bir turizm alanını kazandırıyoruz. Yığılca olarak turizm anlamında büyük atılımlar yapıyoruz. Doğa turizmi denilince Düzce’de Yığılca ilk akla gelen ilçe olacak.”

Haber: C.ÜSTÜNER