Her Aralık ayının 31.günü eski yılı geride bırakır ve yeni bir yıla girmenin heyecanı içerisinde oluruz. Yeni yıla girerken, insanların içinde büyük bir heyecan olur çünkü her insanın yeni yıldan bir takım beklentileri vardır. Bu beklentiler elbette ki kişiden kişiye farklılık da gösterir.

Peki yeni yıldan Düzcelilerin beklentileri neler?  Biz de sokağa inip, vatandaşa, yeni yıldan beklentilerini dile getirmelerini istedik.
 İşte aldığımız cevaplar…

“Savaşın olmamasını istiyorum”

“Sağlık, huzur, mutluluk, iyilik, güzellik bekliyorum” diyen bir vatandaş temennilerini şöyle sürdürdü:
“Kötü insanların iyi olması istiyorum. Savaşın olmamasını istiyorum. Hayvanlara iyi davranmalarını istiyorum işkence yapmamalarını istiyorum.”



“İyi bir geçim olmasını istiyorum”

2018 yılında yaşanan geçim sıkıntılarına dikkat çeken Esra İbrahimoğlu adı vatandaş, şöyle konuştu:
“Mutluluk, sağlık ve güzel bir ömür bekliyorum. Ülkemizin daha iyiye gitmesini istiyorum. İyi bir geçim olmasını istiyorum. Malum ülkemizin geçim derdi büyük bir sıkıntıda bu yüzden iyi bir geçim diliyorum.”

“Maaşımıza güzel bir zam bekliyorum

Hayatın geçim darlığından kurtulmak isteyen Ayşe Özdemir ise şunları dile getirdi:
“Maaşımıza güzel bir zam bekliyorum. Geçim darlığından kurtulmak istiyoruz. Güzel bir yaşam istiyoruz çoluğumuz çocuğumuzla ilgili. Başka bir beklentimiz yok en büyük beklentimiz bu. Güzel bir geçim.”



“Asgari ücretin artmasını istiyorum”

Barış Kaya adlı bir başka vatandaş ise, “Öncelikle asgari ücretin artmasını istiyorum. Minimum 2 bin 200 lira olmasını istiyorum. Dolar düştü, zamların da düşmesini istiyorum. Piyango bana çıkarsa iyi olur. Başka bir beklentim yok.” ifadesinde bulundu.



“Savaş olmasın, huzurlu bir yaşam olsun”

Mikrofonumuzu uzattığımız vatandaşlardan Metin Demir ise, “Savaş olmasın, huzurlu bir yaşam olsun. Huzur istiyorum sadece” dedi.



“Asgari ücretin artmasını bekliyorum

Asgari ücretin artmasını ve savaşların bitmesini istediğini belirten Mustafa Sarıgüzel isimli vatandaş ise şunları kaydetti:
“Ülkenin bütünlüğü ve huzur içerisinde yaşamak istiyorum. Herkesin hak ettiği değeri kazanması ve asgari ücretin artmasını bekliyorum.2019’da iç savaş, dış savaş bunların hepsinin bitmesi, herkesin hak ettiği mevkide, hak ettiği yere ulaşmasını istiyorum. Benim temennim ve bütün düşüncelerim bunlar. Umarım hepsi gerçekleşir ve 2019 yılına böyle mutlu gireriz.”



“Şehrimizin güzelleşmesini bekliyorum”

Son olarak Tahsin Kurunç adlı vatandaş ise, “Hayatın güzel olmasını, insanların mutlu olmasını, şehrimizin güzelleşmesini bekliyorum. En güzeli budur”dedi.

 

HABER: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ