Mağaza ve vitrinler yeni yılın gelişi için süslendi. Öncü Haber ekibi de vatandaşların sevdiklerini mutlu etmek için akın ettikleri mağaza ve dükkanları gezerek hazırlık ve satışlarla ilgili bilgi aldı.

En çok karışık kuruyemiş tercih ediliyor
Geçtiğimiz yılbaşı öncesini bol satışla geçirdiklerini kaydeden kuruyemiş esnafı Eren İsmail hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, “Geçen yılbaşı da iyiydi baya. Bu yılbaşı da öyle bekliyoruz. Hazırlıkları yaptık. Genel olarak karışık çeşitleri gidiyor. Karışığa yönelik bir ağırlık var.” Dedi.


“İndirim serileri başladı”
Yeni yıl nedeniyle indirimli satışların da başladığını dile getiren çantacı esnafı Aysun Oral şöyle konuştu:
“İndirimli serilerimiz başladı. Hazırlıklarımız başladı. Hediye alan çok var. Kadın erkek fark etmiyor. İşyerlerinde çekilişler yapılıyor onlara yardımcı oluyoruz, onlara hazırlıklar yapıyoruz.”



“En çok buketler ve orkideler”
Yılbaşı nedeniyle hediye olarak en çok tercih edilenler arasında çiçek liderliğini koruyor. Orkide ve buketlere rağbetin olduğunu belirten çiçekçi esnafı Dorukhan Yüksel, “Şuanda beklemedeyiz ama iyi olacağını düşünüyoruz. Şuanda bir hareket yok ama yılbaşı akşamında olabilir. En çok buketler ve orkideler gidiyor.” diye konuştu.



“Daha çok tektaş tercih ediliyor”
İnanların ekonomisine göre en çok tektaş gruplarında satış olduğunu kaydeden kuyumcu esnafı Ersin Santer şunları kaydetti:
“Yıldan yıla insanların alım gücünde değişikler var. Her sene iş potansiyeli geriye doğru gidiyor. Ama genelde tek taş tarzı ürünler, herkes ekonomisine göre daha uygun ürünler tercih edebiliyor. İnsanların alım gücüyle alakalı tamamen. Daha çok tektaş tarzı ürünler ve gramı hafif ürünler tercih ediliyor. Kampanya da varsa pırlanta uygun ürünler onlar tercih ediliyor. Onun haricinde ekstra bir hareketlilik yok.”



“Yılbaşı beklentimizin altında kaldı”
Yılbaşı için hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden pastane esnafı Fatih Çakmak, müşteriler için çeşitli sunumlar hazırlayarak beğenilerine sunduğunu ifade etti.
Çakmak, “Yılbaşı için beklentimizden daha az gidiyor şuanda. İnsanlarda alım gücü bu ara biraz zayıf. Ama genel anlamda iyi. Yılbaşı için özel sepetlerimiz var. Hazırladığımız çikolata gruplarımız var. Özel olarak tasarladığımız ürünler ve hediyelikler var. Elimizden geldiği şekilde insanlara güzel bir şekilde hitap etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.



“Yılbaşına özel pastalar yapıyoruz”
Son olarak, yeni yıla özel pastalar hazırladıklarını söyleyen Muhammet Demir ise şöyle konuştu:
“Şuanda hazırlıklarımız çok güzel gidiyor. Öncelikle herkesin yeni yılını mutlu huzurlu bir şekilde geçirmesini diliyorum. Yılbaşı için pasta hazırlıklarımız devam ediyor. En güzel şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yılbaşında doya doya pasta yiyeceğiz. Tadımız yerinde diyeceğiz. Yılbaşına özel pastalar çıkacak.”


Haber: H. GÜRSOY