Öncü Tv'de yayınlanan ve Kartal Mimarlar Odası Başkanı Mimar Osman Güdü'nün hazırlayıp sunduğu “Kent ve Yaşam” programı, Yenikent'te kafkas esintilerine neden oldu. Mazenef Halk Dansları Topluluğu ve Warada korosunun katıldığı program nedeniyle Yenikent üçüncü bölgede bulunan Bin Beşyüz kişilik Amfitiyatro tamamen doldu.

Mimar Osman Güdü programın açılışını yaparken, kendisinin ulusal kanallarda da program yaptığını, böyle bir organizasyonu ulusal kanalların çoğunun gerçekleştiremediğini belirterek, programın teknik altyapısını gerçekleştiren Öncü Tv ekibine ve ses düzeni sağlayan Düzce Belediyesi'ne teşekkür etti.

Güdü programın büyük bölümünü Kanal 24 Televizyonunda “Neler Oluyor Hayatta” programını hazırlayan Billur Aktürk ile birlikte sundu. Star Tv'de yayınlanan “Hakan'la geziyorum” programının sunucusu Hakan Doğanay da programa katılarak izleyicileri selamladı.

Tribünleri dolduran ve ataları yıllar önce köklerinden sökülüp atılmış insanlardan oluşan izleyiciler, Mazenef Halk Dansları Topluluğu ve Warada Korosu'nun seslendirdiği Kah coşkulu, kah hüzünlü, kah esprili şarkılar ile düşlerinin kafkasya'sında gezinme imkanı buldular.

Programda hiç eksik olmayan şey ise, her parça anonsunda, şarkıların bitiminde tufan gibi yağan alkışlar oldu. Amfitiyatrodaki izleyiciler şarkılar söylenirken de hem eşlik ettiler, hem de tempo tuttular.. Seyircilerin eşlik ettiği anların bazıları Düzce'nin gördüğü en büyük korolardan birinin ezgilerinin Yenikent'ten Düzce'ye yayılmasına neden oldu.

Yaklaşık iki saati aşkın bir süre devam eden proğramda, Mazenef Halk Topluluğu'nun yanı sıra, Düzce Kafkas Halk Dansları Topluluğu da bir gösteri yaptı.