Yerleşke girişi refüjlerde de düzenlemelere gidildi .Binlerce Meilland Gülü ile beşbine yakın mevsimlik çiçeklerde, yapımı tamamlanan kavşaklara dikilerek yeni konukları karşılamaya hazır. Üniversitede yapılan peyzaj çalışmaları hakkında Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı Ziraat Teknikeri Güven Kocakelle’den bilgiler aldık. Kocakelle, 2007 yılından beri üniversite kampüsünde sürekli peyzaj çalışmalarının yapıldığını ve çalışmalara devam edileceğini söyledi.

 


Kocakelle, „ Peyzaj Mimarlığı’nda ve Orman Mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilerle beraber yetiştirdiğimiz çiçekleri diktik. Ağaçlandırma çalışmaları yapıldı, bakım çalışmaları yapılıyor. Yaklaşık 4 bin ağaç dikildi, 5 bin civarında da mevsimlik çiçek dikildi. 2007 yılından beri peyzaj çalışmaları devam ediyor. Hala devam ediyoruz“ şeklinde konuşu.

 

 

 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından üniversiteye tahsis edilen bin adet ibreli ve yapraklı ağacın (Batı Ladini,Mavi Ladin, sedir, süs eriği) Teknik Eğitim karşısı şev alanı ile Morfoloji Binası yanı şev alanına dikildi ve ağaçların su ihtiyacını karşılamak üzere damla sulama sistemi kuruldu.Değer yaratan üniversite söylemiyle bütünleşen DÜ önümüzdeki yıllarda da Düzce'nin en önemli kurumlarından biri olmaya devam edecek.

 

 

 

Haber;G.Tekinalp