Düzce, Yedigöller bölgesine adım adım daha da yakınlaşıyor. Yıllardır Yedigöller’in Yığılca İlçesi sınırları içerisinde olduğunu bu konuda koordinatların tekrar gözden geçirilmesini isteyen ve bu konununda sıkı takipçisi olacağını her platformda dile getiren Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, 30 metre genişliğinde ve 2,5 km uzunluğunda olan Yedigöller caddesini trafiğe açtı. Yine İlçe merkezinde esnaflar ticarethanelerine Yedigöller tabelasını koyarak Yedigölleri sahiplendi.
Yığılca’nın ünlü kestane balı da Yedigöller ismiyle tescillendi. Bugün birçok turizm yazarı da Yedigöller’i Düzce-Yığılca ile birlikte broşürlerine ve gezi yazılarına taşır hale geldi.

Bu konuda açıklama yapan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit; “Yedigöller bizim evimiz. Bir insan ne kadar evine sahip çıkarsa bizde ömrümüz yettiğince Yedigöller’imize sahip çıkacağız. Burası Yığılca’mızın ve Düzce’mizin bir değeri. Dört mevsim ziyaretçi akınına uğrayan cennetimsi bir güzelliği nerede bulursunuz. İlde deniz mevsimi çok kısa denecek bir zaman içinde bitiyor. Onun için buralara daha farklı önem vermek İldeki bütün yöneticilerimizin olduğu kadar siyasilerimizin de görevi olduğunu düşünüyorum. Bu konuda Turizm Müdürlüğümüzün üzerine düşeni yapacağını ümit ediyorum. Sayın Valimiz Ali FİDAN bey döneminin Turizm yönünden Düzce’mizin en verimli dönemi olacağına sayın vekillerimiz ve İl başkanımızın da bu konulardaki çalışmalarının takdire şayan olduğunu biliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.