Yığılca İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Usame Velioğlu'nun sunum yaptığı toplantıda, katılımcılara içme suyu konusunda bilgi verildi.

Kaymakam Muhammed Çetin, köy muhtarlarının sıkıntılarını dinleyerek, su konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve titiz davranılması gerektiğini söyledi. 

Su konusunda problem yaşandığını ve çözüm için bir araya geldiklerini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Birçok köyümüzde depoya gelen suda sıkıntı var. Su, açık kaynaktan mı geliyor, ya da kapalı kaynaktan mı geliyor, çok evveliyatını bilemiyoruz. Bir yerlerden suya kirlilik karışmış olabiliyor. Köydeki sudan sadece bizler değil, çoluk çocuk da içiyor. Bu vakitten sonra artık daha titiz çalışacağız. Suyu kirli olan muhtarımıza 'Neden suyun kirli?' diye soracağız artık. Sularla ilgili birinci derece sorumlu muhtarlardır. Muhtarlarımız da burada sorumlulukları yerine getirmediği zaman, kanunun verdiği emri yerine getirmemiş oluyorlar. Muhtarlarımızın iyi niyetine inanıyorum."

Çetin, muhtarlardan köylerinde klorlama cihazı olup olmadığını araştırmalarını isteyerek, "Muhtarlarımızın bu konuyla ilgili bir talepleri olursa biz de bunları değerlendiririz. Herkesin vebali bizlerin omzunda. Daha dikkatli olalım." dedi.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ