Yığılca’da enerji hatlarında meydana gelen sıkıntılar özellikle kış aylarında tavan yaptı. Sık aralıklarla yaşanan elektrik kesintileri yüzünden vatandaşların isyan etmesi üzerine çözüm arayışına giren Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, SEDAŞ nezdinde yürüttüğü girişimler sonucunda sorunun giderileceğini açıkladı.

Yiğit, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü ve milletvekillerinin de destekleri ile yeni yılın ilk aylarında ek enerji hattı çalışmalarının başlayacağını duyurdu.



“Yılın ikinci yarısından itibaren artık ilçemizde elektrik kesintisi yaşanmayacak”

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, şu bilgilendirmeleri yaptı: "Yaşanan elektrik kesintileri özellikle kış şartlarının ağır olarak hissedildiği ilçemizde, bu mevsimlerde sık sık yaşanmakta olup, bu yaşanan elektrik arızaları halkımızda hem maddi hem de manevi kayıplara yol açıyordu. SEDAŞ yetkilileri ile yürüttüğümüz çalışma neticesinde enerji naklinin tek hat üzerinden sağlandığı, bu nedenle de arızaların sıklaştığı bilgisine ulaştık.



Çözüm yolları konusunda da mevcut hatta ek olarak yeni bir hattın çekilmesi ile mevcut problemlerin çözülerek, sıkıntıların giderileceği bilgisine ulaştık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü ve Sayın Düzce milletvekillerimizin de girişimleri ile bu çalışmamız için gerekli yatırımı sağlamış olduk. 2019 yılının ilk aylarında başlayacak çalışmalarımız mevsim şartlarının el vermesi ile haziran ayı gibi bitirileceğini öngörüyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren artık ilçemizde elektrik kesintisi yaşanmayacak inşallah. Şimdiden değerli halkımızla bu müjdeyi paylaşmak istiyorum. Hepimize hayırlı olsun." dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ