1 günde 5 bakanlığın kapısını çaldı
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, 2018 yılı içerisinde ilçede hayata geçirmeyi planladığı projelere kaynak sağlamak için bakanlıkların kapılarını aşındırmaya başladı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan ve son Ankara ziyaretinde bir günde beş ayrı bakanlıkla görüşme yaptığını bildiren Başkan Yiğit, projelerinin kaynak problemini çözdüğünü açıkladı.

Melendere Turizm Vadisi'nde nisanda ilk kazma vuruluyor  
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile de makamında bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Yiğit, “Yığılca'ya yapılacak yatırımları tek tek elden geçirdik. Peki neydi bu projeler? Hepsi de mega denecek boyutta devasa yatırımlar. İlçe bu yıl doğalgaza kavuşuyor. Melendere Turizm Vadisi'nde nisan ayında ilk kazma vuruluyor. Düzce-Yığılca Yığılca-Alaplı yolunda çalışmalar nisan ayı ile birlikte hızla başlıyor. Yığılca-Düzce arasına ve Yığılca-Alaplı arasına 2 adet tünelin projeleri tamamlanmak üzere. Önemli projelerin başında yer alan ve merakla beklenen Düğün Salonu ve Gençlik Merkezi'nin temeli önümüzdeki günlerde atılıyor. Eski orman deposu olarak kullanılan ve mülkiyeti İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 49 dönümlük taşınmazın Yığılca Belediyesi'ne aktarımı tamamlanacak. Güney Çevre Yolu projesinde de sona gelindi. Çevre yolu yaz aylarında hizmet vermeye başlayacak. Bunun yanında Yığılca’da dev turizm yatırımları gündemde.”

300 kişilik Düğün ve Toplantı Salonu bahar ayında hizmete açılacak
Yığılca’da belediye eliyle yatırımlar konusunda çalışmaların en üst düzeyde devam ettiğini vurgulayan Başkan Muzaffer Yiğit, şöyle devam etti: “İlçe merkezine on bin ton aşınma asfaltın serilme işlemi yaz sonuna kadar bitirilmiş olacak. Mahallelerde olmak üzere kaldırım ve aydınlatma çalışmaları yine yaz sonu bitmiş olacak. Ahmetçiler Mahallesi'ne yapılmış olan 300 kişilik Düğün ve Toplantı Salonu bahar ayında hizmet vermeye başlayacak. Merkezde bulunan bütün camilerde tadilat çalışmaları kademeli olarak yürütülüyordu. Kalan işlerde tamamlanarak dekoratif aydınlatmalarının da tamamlanmasıyla cami bakım işleri bahar aylarında tamamlanacak. İlçeye modern bir piknik alanı kazandırma çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Kocameşe mevkisine kurulacak mesire alanı 2018 yılı sonunda bitmiş olacak.”

Haber: C. ÜSTÜNER