Önce kötü hava koşulları daha sonrasında da yaşanan sel felaketi nedeniyle iki kez ertelenen Yığılca Saklıcennet Doğa ve Turizm Festivali dün başladı. İlk olarak Yığılca Belediyesi önünde toplanan halk davul zurna eşliğinde kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra araç konvoyu yaparak festivalin düzenlendiği Gürgendüzü Yaylası’na geçti.

 

 


Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan ve Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit festivalin onur konuğu Kırkpınar Başpehlivanı Ahmet Taşçı’yı karşılayıp festival alanına kadar eşlik etti.


Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan festivalin bölge tanıtımı açısından önemine ve beklentilerine değindi.

 

 


Özcan, “Yığılca doğal güzellikleriyle herkesi büyüleyen bir ilçemiz. Buranın önümüzdeki senelerde güzellikleriyle ekoturizmi ile anılan bir ilçe olması için dinamo etkisi yapacak bir etkinlik düzenledik.” ifadelerini kullandı.

 


Festivalin onur konuğu Ahmet Taşçı ise festivalde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Taşçı, “Ata sporumuzun burada icra edilmesi bizi buraya çeken nedenlerden biri. Biz ata sporumuzun olduğu her yerde varız. Kaymakam bey söylediği zaman seve seve geldik. Bu yerlerin tanıtılması lazım Türk insanına. Biz de buna destek olmak için geldik.” şeklinde konuştu.


Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ise festivalin önümüzdeki senelerde de devam edeceğini müjdeledi.

 

 


Yiğit, “İlçemizin tanıtımı için yapılan bu etkinlik ilçemizin hem tanıtımı hem de gelişimi bakımından ses getireceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllar eksiklikleri gidererek etkinliğimize devam edeceğini müjdeliyorum.” ifadelerini kullandı.

Festivale İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak da katıldı. Festival alanında ilk olarak halk oyunları ve folklör oynandı.

 

 


Ardından yağlı güreş müsabakaları başladı. Onur konuğu olarak festivale katılan Mehmet ve Ziya Ünlü kardeşler de müsabakalarda yer aldı. Başpehlivanlık final müsabakasında küçük bir sakatlık geçiren Murat Hikmet’in müsabakadan çekilmesiyle Ünlü kardeşler finalde karşı karşıya geldi. Bu final karşılaşmasını yine eski pehlivan olan babaları yönetti. Dünya 3.sü olan Mehmet Ünlü her boy müsabakada madalya alanteknik pehlivan kardeşi Ziya Ünlü’yü yenerek 1. oldu.

 

 

Müsabakalarda miniklerde Umutcan İnanç ve Hüseyin Yaprak, deste pehlivanlarda Akın İnan ve Aşkın İnan, Küçük orta pehlivanlarda Hakan Demir, Başaltı Pehlivanda İsmet Arzuman, Başpehlivanlarda Mehmet Ünlü birinci oldu.

 

 


Protokol üyeleri karşılaşmalarda dereceye giren pehlivanlara madalyalarını taktı. Festival penaltı atışlarıyla sona erdi. Protokol üyeleri de penaltı atmayı ihmal etmedi.

Yığılca Saklıcennet Doğa ve Turizm Festivali Tavak Yaylası Mevkisinde Motocross ve Offroad Yarışmaları ile devam etti. Yarışmalara İlçemizin motor kulübü ve il dışından motor ve offroad kulüpleri katılacak.