Gümüşova'da içme suyundan kaynaklanan şikayetler devam ediyor. Halkın en büyük sıkıntısı olan içme suyu sorunu, belediyenin düzenlediği ankette de ilk sırada yer alırken, kirli su vatandaşları endişeye düşürüyor. Halk bulaşıcı hastalıktan korkarken kirli suyun çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, güneş enerjisinden arıtma cihazlarda da büyük zarara yol açıyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında ekranlara getirdiğimiz haberde çeşmeden akan suyun gittikçe kötüleştiğini dile getiren halk, suların adeta çamur gibi aktığını, evlerine taktırdıkları arıtmaların bile yetersiz olduğunu söylemişti. Aradan geçen 1 yıla karşın su konusunda hiçbir iyileştirmenin yapılamaması vatandaşın "hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz"şeklinde tepkisine yol açıyor.

 

10 EYLÜL 2012'DE YAPILAN "GÜMÜŞOVALILAR ÇİLEDEN ÇIKTI" BAŞLIKLI HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

17 AĞUSTOS'TA YAPILAN " 5 GÜNDÜR SUSUZ YAŞIYORLAR" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

SU SORUNUNA SİYASETÇİLERDEN CEVAP;

 

10 EYLÜL'DE YAPILAN "SORUNLAR İHMAL EDİLDİ" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

14 EYLÜL'DE YAPILAN "CAHİL SİYASET ANLAYIŞI" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

İlçe genelinde had safada olan su sorunu geçtiğimiz günlerde köylerde de tepkiye yol açmıştı. Ağustos ayı sonlarına doğru başta Selamlar, Adaköy, Kahvelaryanı olmak üzere fındık hasad döneminde yaklaşık 5 gün sular verilememesi halkı isyan noktasına getirmişti. Gerek merkez mahallerinde gerekse köylerde çeşmelerden çamur gibi su aktığını savunan Gümüşovalı vatandaşlar, Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu'nun en büyük sorun olarak göterdiği ve seçim vaadleri arasında sıraladığı su sorunun çözüm getirmesi gerektiğini dile getiriyor.
Vatandaşlar , Gümüşova için yıllardır çözülemeyen bir gerçek olan “Su” sorunun çözülerek çeşmelerden akan suyu gönül rahatlığı ile kullanmak istiyor.

 

Haber: S. KAŞKIR