Düzce yine yağmura teslim oldu



Düzce'de aniden bastıran sağanak yağmur, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Meteorolojinin uyarılarının ardından, Düzce'de sabah saatlerinde etkili olan parçalı bulutlu hava öğle saatlerinde yerini yağmura bıraktı. Zaman zaman kuvvetli olan sağanak yağmur, yine benzer görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Geçtiğimiz ay yaşanan selin ardından Düzce'nin bir çok bölgesi yine sulara teslim oldu. Haber merkezimize gün boyu su baskınlarına ilişkin ihbarlar yapıldı. Şehir merkezinde SEDAŞ Kavşağı başta olmak üzere bir çok yol sular altında kaldı. Taşan kanalizasyon suları evleri bastı. Eşyaları sular altında kalan vatandaşlar, yetkilileri suçladı. Su seviyesinde yükselme görülen şehir merkezindeki derelerin bu kez taşmaması teselli oldu.

 

 

 

 



Öte yandan etkili yağış Düzce'deki altyapı sorunlarını bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Rögarlardan yükselen suların evleri basması, yollarda öbek öbek göletlerin oluşması yüzünden yaşanan sıkıntılar neden hala çözüm getirilmediğini sorgulamaya açarken olan yine vatandaşa oluyor.

 

 

 


Artık vatandaş isyan eder oldu



Son yağışla yine bir çok mahalleden tepki sesleri yükseldi. Bu mahallelerden biri olan Karaca Mahallesi Şantiye Sokak sakinleri güne lağım kokusuyla uyandı. Her yağmur sonrası evlerini ve evlerinin önlerini lağım suyu basan sokak sakinleri artık isyan etti. Yetkilileri aradıklarını fakat onların bile "Bu sokaktan bıktık" dediklerini iddia eden Hasan Durmuş, artık buy duruma bir el atılmasını istiyor.

 

 



Hasan Durmuş, "Her yağmur yağdığında burayı lağım basıyor. Buradaki rögarlar herhalde tıkalı. Diyoruz ki buraya fen işlerinden araç gönderin, bize de bizi şu lağımdan kurtarın. Adamlar bana "Yeterlli aracımız yok" diyor. Dün de yağmur yağdı aradım adamlara biraz kızdım "İstediğin yere şikayet et" dedi. Sen su parası almaya geliyorsun ama. Bu sorunları çözmeyeceksen seçim zamanı gelip de oy istemesinler. Bizi buradaki lağımdan kurtarsınlar. Evin içi de lağım, çocuklarımız hastalanacak." şeklinde konuşarak yetkililere seslendi.



Belediyenin çözüm getirmesi lazım



Evlerinin içine lağım suyu giren ve her şiddetli yağmur sonrası aynı manzarayı yaşayan bir başka sokak sakini Ali Durmuş ise lağımı temizlemek için tonlarca su harcadığını belirterek alt yapının güçlendirilmesini istedi.



Ali Durmuş, "Belediyenin buna bir çözüm getirmesi lazım. Su parası istemeyi biliyorlar. Şimdi ben onların pisliğini temizlemek için harcadım bu suyu. Yağmur yağıyor, lağımdan sular çıkıyor ben kendi imkanlarımla suyla temizliyorum, bedelini ben ödüyorum" ifadelerini kullandı. 


Düzce'nin birçok mahallesinde aynı durum yaşanırken Uzun mustafa Mahalle Muhtarlığı'nı da su bastı ve Muhtar Halit Özdemir de kendi imkanlarıyla suları muhtarlıktan çıkarmak için uzun süre uğraştı.

 

 

 





Öte yandan sokakların sularla kaplanması nedeniyle sürücülerin yollarda ilerlemekte zorlanmasından baskınlara kadar her kuvvetli yağışta bir çok sorununun baş gösterdiği Düzce'de daha fazla geç kalınmadan artık gereken çalışmaların yapılması bekleniyor. Her yağışta su baskını korkusu yaşayan vatandaş, hizmet bekliyor.