Düzce’de havaların soğumasıyla gündemden düşmeyen hava kirliliği tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışları ve sert rüzgârlar sonrası normal seviyelere indi.  Kar yağışı sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Hava Kalitesi İzleme İstasyonları” haritasındaki kırmızı renkle gösterilen “Sağlıksız” ve turuncu renkle gösterilen “Hassas” seviyedeki hava kirliliği rakamları “İyi” ifadesiyle değerlendirilen yeşil renge dönüşmüştü. Düzce’de Sivil Toplum kuruluşlarının yavaş yavaş harekete geçtiği ve siyasilerin söz düellolarına neden olan hava kirliliği de kar yağışı böylece unutulmuş oldu. Düzce’de karın yavaş yavaş kalkmasıyla kentin değişmeyen gerçeği “hava kirliliği” yine yüzünü gösterdi.



Düzce’de dün akşam saatlerinden itibaren, hava kirliliği hissedilir dereceye ulaştı.  Göstergelerde yine kırmızıya dönüş yaparken, şehir merkezinde nefes almak zorlaştı.

Müdürlük uyardı

Öte yandan Düzce Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü resmi internet sitesinden bir kez daha meteorolojik koşullardan dolayı hava kirliliğinin zaman zaman aşıldığına dikkat çekti ve özellikle astım hastaları ve benzeri hastalık sahibi kişilerin dikkatli olması uyarısında bulundu.

Haber;S.KAŞKIR