Etkili olan yoğun kar yağışı ve peş peşe meydana gelen trafik kazalarının ardından Anadolu Otoyolu’nun Düzce kesiminde ulaşım durdu.

Otoyol’da çaresiz bir şekilde yolda kalan sürücü ve yolcular sosyal medya hesaplarından yetkililere çağrı üstüne çağrı yaptı. Otoyolun Düzce kesiminden geçen Nevşehir’in ünlü simalarından siyasetçi ve turizmci Dr. Halil Uluer de yardım bekleyen isimler arasında yer aldı.

Dr. Uluer, Düzce Valiliği’nin sosyal medyada yaptığı bir paylaşımın altına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu’nu etiketleyerek,  “4 saattir aynı yerde otoyolda beklemedeyiz. Hasta var, yaşlı var, hamile var ve kimseden ses yok” yazdı.

Uluer’in bu paylaşımı üzerine Düzce Valisi Cevdet Atay, “Halil Bey Afad müdürümüze durumunuz iletildi sizinle telefonla iletişime geçilecek” cevabı verdi. Bu cevap üzerine Uluer, Cevdet Atay’a teşekkür etti. Buna cevap olarak bir paylaşım daha yapan Vali Atay, “Geçmiş olsun. Arkadaşlarımız irtibata geçerler. Misafir edebiliriz” teklifinde bulundu. 

Vali Atay’ın gayretleri sonucu yolun açılmasının ardından Uluer, “Sayın Valim, gecenin bu saatinde sizin bizzat müdahalenizle Düzce AFAD İl Müdürü ve Düzce İl Emniyet müdürünüz yakinen ilgilendiler yol açıldı. Çok teşekkür ederim. Allah, devletimize zeval vermesin” Düzce Valisi Atay’a teşekkür etti.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ