Henüz kış aylarından çıkmadan beton asfaltı yapılan Saatçigil Caddesi’nde yolun bir bölümü metruk bir yapı ve elektrik direği nedeniyle tamamlanamadı. Baştan umut içinde yolun tamamlanmasını bekleyen esnaf, aradan üç aya yakın bir zaman geçmesine rağmen dükkanlarının önüne bir türlü asfalt yapılmayınca tepki gösterdi.

 

Düzce Belediyesi’nin 2008 yılının ilk asfalt çalışmasını yaptığı bölge olan Saatçigil caddesi’nde motosiklet tamirhanesi olarak kullanılan 50 metrelik bir bölüm elektrik direğinin yolun içinde kalması ve metruk bir yapı nedeniyle tek şeritli olarak yapılabildi. Elektrik direğinin yaklaşık beş metre çekilmesi ve yapının yıkılmasının ardından  yolun tamamlanacağını düşünen esnaf, bir süre seslerini çıkarmadı.

 

Ancak zaman geçtikçe  beton asfalt yapılması için sökülen kaldırımın  işyerlerinin girişinin zeminden yüksekte kalmasına neden olması yüzünden sıkıntıya düşen esnaf, üç aydır bu yolun neden yapılmadığını sorgulamaya başladı.

 

 

Yolun bu kısmının kısa zamanda yapılmayacaksa neden  bozulduğunu sorarak şikayetçi olan esnaflar, yağışlı havalarda açılan çukura su biriktiğini, sıcak havalarda ise tozdan bunaldıklarını dile getirerek işyerlerine ulaşmakta güçlük çektiklerini belirttiler. 

 

Esnaf,  belediyenin en kısa zamanda sorunlarına eğilerek, her yerde iki şerit olan, sadece işyerlerinin önünde tek şeride düşen asfaltın tamamlamasını istiyor.