Sadık Eratik Beyaz Baston Gölyaka Şubesi olağan genel kurulunu topladı. Yeni yönetim kadrosunun belirlendiği toplantıda yönetim kuruluna İsmail KARDUZ, Erdem AY, Turgay YILMAZ, Murat KARDUZ ve Alaattin YILMAZ seçildi.

 

 

Toplantıda engelli vatandaşlara söz verilerek sorunlarını dilendi ve çözüm noktasında neler yapılması gerektiği görüşüldü. Düzce’deki gibi ilçe ve beldelerde de kaldırımların boş olmasını istediklerini dile getiren engelli vatandaşlar, esnaf ve kahvehanelerin kaldırımlara taştığını, engelli olmayan insanların bile zorlukla yürüdüğünü söyledi. Yanlarında bir refakatçı olmadan rahatça kaldırımları kullanmak istediklerini söyleyen engelli vatandaşlar, kaldırımların boşaltılmasını ve kabartma parke döşenmesi talebinde bulundu. Ayrıca, sağlık kuruluşlarında da kendilerine öncelik tanınarak biraz daha sağduyulu olunması çağrısında bulundular.
Görme engelli vatandaşlar için çıkartılan kartları göstererek tüm taşıma araçlarından ücretsiz yararlandıkları kartların Gölyaka’daki hiçbir otobüste geçerli olmadığını dile getiren engelli vatandaşlar, bu uygulamadan Gölyaka’da da faydalanmak istediklerini ifade etti.

 

 

İstanbul’da dernek başkanlığı yapan Hacı Sabi Okur ise özürlülerin istihdamının çok önemli olduğunu vurguladı. Okur, “Özürlülerin istihdamı çok önemlidir. Çok fazla kadro vardı ama bu kadroları dernekler olsun belediyeler olsun kontrol edilmez ise hiç kimseyi almazlar. İŞKUR’un da bu konuya dahil olması gerekiyor.” dedi.

KENDİLERİNİ ACINDIRMASINLAR

Engelli oldukları için kendilerini acındırmamaları ve başarıya ulaşmak için biraz daha çaba sarf etmeleri gerektiğini dile getiren Yılmaz, hayatından örnek vererek, “İstanbul’a gittim ve burada halk eğitim merkezinden masörlük dersi aldım. Şimdi masörüm ve mesleğimde de başarılıyım. Yakınlarıma yük olmamak için bu eğitimi aldım. Şimdi kimseye kendimi acındırmıyorum. Sadece cesaretli olmaları gerekir.” diyerek engellilere yol gösterdi.

Haber: G. KARDUZ