Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınının kontrol altına alınarak vaka sayısının düşürülmesi için tüm yurtta alınan ‘tam kapanma’ kapalı öncesi yüzbinlerce vatandaş yollara döküldü.

17 günlük tam kapanma dönemini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar otoyollarda yoğunluk oluşturdu.

Ankara ve İstanbul arasındaki en önemli geçiş güzergahı olan Bolu Dağı ve öncesinde TEM otoyolu Düzce kesiminde, özellikle çarşam günü sabahından itibaren İstanbul’dan Anadolu şehirlerine gitmek için yola çıkan araçlar akıcı trafiğe sebebiyet verdi.

Kapanmanın başladığı 29 Nisan saat 19.00’a kadar 2 gün boyunca otoyoldaki araç yoğunluğu etkisini sürdürdü. Bu süre zarfında TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nden çarşamba ve perşembe günlerinde toplamda 100 binden fazla aracın geçiş yaptığı açıklandı.

Öte yandan tam kapanmanın başlamasının ardından yollarda sakinlik hakim oldu. 17 gün boyunca lojistik araçlarının şehirlerarası seyahatlerine izin verilecek. Vatandaşlar zorunlu haller dışında kendi araçlarıyla veya toplu ulaşım kullanarak seyahat edemeyecek. Zorunlu hal başvuruları e-devlet üzerinden alınacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN