Akçakoca'nın giriş ve çıkışına 'Yüzme bilmeyenler için denizimiz tehlikelidir' pankartları asıldı. Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, boğulma olaylarının tekrarlanmaması için halkı bilinçlendirme çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Tuncer, yaptığı açıklamada her yıl Akçakoca plajlarında ortalama 5 kişinin yaşamını yitirdiğini ve geçen ortaya çıkan acı manzaranın son olması için harekete geçildiğini söyledi.

Şehrin giriş ve çıkışlarına 'Dikkat yüzme bilmeyenler için denizimiz tehlikelidir, dalgalı denize girmeyin' yazılarının bulunduğu bez pankartların asıldığı gözlendi.

Tuncer, ayrıca 15 kişilik cankurtaran projesinin startının verildiğini, kursun başladığını ve başarılı olan kursiyerlerin plajlarda görev almaya başlayacaklarını dile getirdi. 36 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde bulunan plajlara 40 adet uyarıcı levha dikildiğini de ifade eden Tuncer, 'Akçakoca'ya gelen misafirlerimizi boğulmalara karşı uyarmak amacıyla broşürler dağıtılacak ve ayrıca jandarma ile polis ekipleri tarafından yol güzergahlarında broşürler dağıtılacak' dedi.